vrijdag 16 september 2011

Déjà Vue

Ik heb je weer gezien in den Déjà Vue. Niet origineel als cafénaam, maar drinkebroeders geven daar niet om.

Ons ritueel is aangespast. 20 jaar tooghangen hebben vaste afspraken gecreëerd over de klinkmethode. Elk glas heeft een andere manier om te klinken op de gezondheid. De vorm van het glas bepaalt het ritueel en de mogelijkheden zijn legio. Want de bestelling verschilde meestal, en elke combinatie hebben we getraind.

Ik was bang dat het colaglas alles zou veranderen. Ik ben zelfs kwaad geweest omdat ik even dacht dat de 20 jaar niks voorstelden. Ze zijn voorbijgevlogen en er waren wazige periodes bij. Sommigen zelfs vergeten. Maar jij was niet akkoord. Het was veel meer dan een ritueel.

Als ik praat, dan luister jij. Je bekijkt mijn leven anders en je geeft soms goede raad. Bloggen was voor mietjes. Mindfulness deed je schaterlachen omdat het beeld van bibi op een yogamatje een foto waard moet zijn. Toch was je eerste reactie: ik hoop dat het Ingeborg-gehalte niet te groot is. Als je mijn blog dan toch niet leest, heb je een serieuze telepathische gave :-)

Maar je had gelijk. Dit gaat niet over tooghangen. Jij komt in mijn testament en je zoon is mijn petekind. Drinkebroeders doen dat niet. Dat is iets wat vrienden doen.

You were right, I was wrong. Het enige wat veranderd is, is de inhoud van mijn glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten