donderdag 15 september 2011

Boete

Het is nog eens zo ver. Ik heb een verkeersboete. Te snel gereden! Wel 82 km/u waar je maar 70 mocht. Er gaat een correctie af en dan kom ik op 76 waar je 70 mocht. Maar het is pas de eerste keer dit jaar. Misschien ben ik dan toch een beetje volwassen aan het worden.

Een aantal jaren geleden had ik vaak boetes. Ook vaak fout parkeren, wel eens wat snel rijden, en af en toe wat heavy stuff. Eén keer achtervolgd door de camerawagen van de politie, en ik werd met de beelden geconfronteerd. Onaangepast rijgedrag op de Antwerpse ring. En dat waren redelijke bedragen dan. Maar eigen schuld, dikke bult...

Ik heb me vooral vaak druk gemaakt over domme boetes zoals parkeertickets toen ik nog geen bewonerskaart had. Na een paar jaar heb ik daar een eenvoudige oplossing voor gevonden. Elk jaar maak ik een soort begroting en ik voorzie een boetebudget. Als ik dan een parkeerticket krijg, gaat dat af van het budget. Ik moet me dus niet druk meer maken, zo lang ik maar niet over de limiet van dat jaar ga. En de boete van vandaag is 50€, en we zijn al september. Tenzij ik gekke dingen doe, heb ik dus een overschot op mijn begroting.

Het zal ook wel liggen aan mijn brave auto. Vroeger had ik een Peugeot 206 GTI. De camerameting op de Antwerpse ring was mislukt omdat de politiewagen niet snel genoeg kon optrekken. De snelheid viel mee, maar de afstand tussen onze wagens was niet constant en daardoor was de meting ongeldig. Maar er waren andere schoonheidsfoutjes en die werden wel beboet.

Nu rijd ik met een Saab 93. Eigenlijk een tussenoplossing, ik heb hem tweedehands overgekocht in afwachting van... Maar dat gelooft niemand nog. Ik zeg al jaren dat ik een nieuwe wagen wil, maar er komt altijd iets tussen.

Mijn droom is nu een Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde. Het is geen mooie wagen. Hij is ook niet groot, het is zelfs slechter dan mijn Saab. Maar hij heeft zo'n mooie naam: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde. Daar ben je toch direct verliefd op? Ik kan het alleen niet onthouden. Zelfs nu ik het blog, heb ik hem moeten Googlen. Als men dan vraagt: met welke auto rijd je? Dan moet ik zeggen: ne rode.

Nee, natuurlijk vind ik dat niet. Het is een hele mooie, en hij is vooral heel vinnig. Dat mis ik wel een beetje met mijn familiewagen nu. Met een beetje geluk koop ik den deze volgend jaar. Zonder het meiske dan, want daar heb ik niks aan.

9 opmerkingen:

 1. Dus de overschot van uw boetebudget van dit jaar ga je toevoegen in het potje voor volgend jaar, als je tegen dan uw rode auto zonder meisje gekocht hebt :)

  Ik denk ook niet dat het zo legaal is om in België meisjes te kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Cathy: uwen vent is toch niet echt bezig met autos zeker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Stijnie: dat ga ik doen. En braaf blijven, dan kan een deel van 't budget naar de leasing gaan. Alleen braaf met 235pk, dat gaat toch jeuken :)
  @Cathy: ge ziet, ik ben dan toch nen echte man!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jan, daar heb ik nog geen moment aan getwijfeld. Meer man kan je niet zijn hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En zo met plaatjes spelen is ook typisch man ;).

  Al een chance dat er niet dagelijks zo'n schoon meiske uit uwen droomauto moet kruipen, want ze zou misschien eerst wat masterclasslessen hoge-hak-klauteren moeten volgen ofzo.

  Geef mij maar een lief, schattig autootje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Upje: een lief schattig ford grand c-maxje dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom denkt gij dat ik nog nooit met dien stommen auto heb gereden, Stijn? Juist. Omdat dat dus géén lief, schattig autootje is.

  BeantwoordenVerwijderen