woensdag 14 september 2011

MindfulnessYesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is a gift
It is called present


Dat komt niet van mij natuurlijk. Zo poëtisch ben ik niet. Maar toch is het iets dat me erg aanspreekt. Het is het basisprincipe van mindfulness. Ik weet er nog niet veel van, en daarom heb ik me ingeschreven voor een cursus die ik vanaf volgende week dinsdag 8 weken lang zal volgen.

Ik moet toegeven dat ik er wat sceptisch tegenover stond. Maar het is al zeker een jaar geleden sinds ik de eerste getuigenis hoorde van iemand die de cursus heeft gevolgd. En sindsdien hoor ik van meerdere mensen dat het hen erg veel rust heeft gebracht.

Bewust zijn van het heden, niet in het verleden leven en geen angst hebben voor de toekomst. Ik heb er al meer over geblogt, en ik probeer het ook in het echt te doen. Maar het is niet altijd eenvoudig en ik hoop dat de cursus mij zal helpen.

Vandaag kreeg ik een mailtje met wat praktische tips voor de eerste les. Er staat onder andere in dat we yogaoefeningen zullen doen en we dus een matje moeten aanschaffen. Dat is echt niks voor mij, denk ik dan. Maar als je ziet wat ik het afgelopen jaar allemaal heb gedaan waarvan ik dacht: dat is echt niks voor mij, daar kan ik een week of twee blogs mee vullen. En tot nu toe valt dat altijd mee. Ik dacht ook dat bloggen niks voor mij was ;-)

De reden waarom ik dit trouwens wél zie zitten, is omdat het wel een wetenschappelijke, westerse onderbouw heeft. Ik hoop dat het "Ingeborg"-gehalte niet te groot is. Maar ik ga het samen met een vriend doen, dus ik zal al zeker niet alleen afgaan.

3 opmerkingen:

 1. Wij kunnen dat hier op het werk doen. Maar als ik dat doe, dan precies toch liever in de privé-sfeer ;-).

  Ik weet dat ik niet geschikt ben voor 'meditatie' (heb daar een paar genante ervaringen mee), maar zo'n beetje méér "rust" zou zeker wel van pas komen!

  Hou ons op de hoogte hoe het verloopt ... Wie weet ga ik dan ook wel eens tot actie over ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ook benieuwd naar jouw ervaringen hoor! Dat Ingeborg-gehalte begrijp ik maar al te goed. Ik krijg al stress als ik haar stem hoor.. :D

  Ik hoop echt voor jou dat je de rust vindt die je zoekt. Die zal vast welkom zijn.

  BeantwoordenVerwijderen