dinsdag 20 september 2011

Eerste les

...van Mindfulness hé.

Dat was even schrikken. Het "Ingeborg"-gehalte is dus heel hoog. De vrouw die de cursus geeft, heet Ingeborg. Zo gek had ik het zelf niet kunnen bedenken.

Gelukkig is elke gelijkenis met de bekendere versie zoek. Het is een heel erg aangename, rustige (dat moet wel hè) en down to earth dame. Dat is alvast mijn eerste indruk. We gaan natuurlijk wel erg ongewone dingen doen. Er komt dus meditatie aan te pas. Vandaag enkele oefeningen die wel wat gek lijken op 't eerste gezicht. Maar de dame is zelf therapeute, en daar heb ik toch al erg goede ervaringen mee. Ze geeft misschien een klein beetje de westerse, wetenschappelijke touch die ik mis bij de andere Ingeborg.

De bedoeling is dat je je bewust wordt van de huidige moment. Het verleden laten voor wat het was en over de toekomst niet piekeren. Gewoon helemaal niet piekeren. Als dat lukt, verdienen ze daar een medaille. Maar elke kleine verbetering zal ik al verwelkomen.

We hebben dus al direct huiswerk gekregen, zittende ademhalingsoefeningen die ik elke dag moet (ga) doen. We hebben ze gedaan in de sessie van vandaag en het duurde in mijn hoofd een tiental minuutjes, maar in het echt was het 24 minuten. Zou ik nu al rustiger zijn ?

De groep is niet erg divers. 18 vrouwen en 2 mannen. Gelukkig ken ik den andere goed, anders voelde ik me helemaal niet op mijn gemak :-)

En nu, vanaf morgen vroeg oefenen. Ikke heel benieuwd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten