maandag 26 september 2011

Lees dit !

Ja, hier heb je wel op geklikt hè. Ik wist het wel. Maar blijf lezen, ik hou het kort. En vandaag is 't interactief.

Ik heb al over vanalles geblogd, bevalve over bloggen. Ik ben beginnen bloggen nu net 2 maanden geleden, dit is de 61ste pagina. Ik was er al even over aan 't praten met een goeie vriend, en ik dacht al langer om het eens te proberen. Maar je kent dat, het komt er niet van. Bittersweet, jij hebt me overtuigd. Je hebt niks gedaan, hoor. Alleen geblogd. Ik vond je blog zo mooi dat ik dacht, ik wil dat ook proberen. Alleen, zo'n mooi Engels kan ik niet schrijven, dus hier is het in 't Nederlands. En soms in 't Kempisch :-)

En nu doet een heel raar fenomeen zich voor. Ik kom mensen tegen die ik ken, en ik begin een gesprek. Ik vertel iets over mezelf en wat blijkt: hij/zij weet alles al van mij! Blijkbaar hier gelezen. Ik vraag me dus echt af wie hier eigenlijk meeleest. Dit is geen diabetesblog, ik ben wel begonnen toen ik werd opgenomen voor mijn insulinepomp. Daardoor denken sommige vrienden van me dat het enkel daar over gaat, maar dat is dus niet zo.

Ik ben ook ondertussen veranderd van idee. Eerst dacht ik dat ik vooral wou dat mensen het moesten lezen, nu vind ik dat niet meer. Vorige week nog zei ik tegen die vriend: zelfs al leest er nooit iemand mee, ik zou het toch doen. Het is mijn dagboek. Nu pas snap ik waarom mensen in een dagboek schrijven zonder dat iemand meeleest. Het werkt heel bevrijdend, bijna als een therapie...

Maar jullie lezen het dus wel. En veel! Meer dan 1000 pagina's per maand worden aangeklikt. Zo'n 35 per dag. Vorige week was er een dag dat er meer dan 70 keer een pagina werd aangeklikt.

Dus jullie hebben mij benieuwd gemaakt en ik doe een oproep. Laat hier op deze pagina je voornaam achter als commentaar. Je hoeft niks te zeggen, ik zal dan ook niks terugzeggen. Gewoon onderaan bij "reacties" je voornaam, bijnaam of iets waardoor ik je herken typen. Je kan reageren als "anoniem".

Komaan, wie durft? Ik daag je uit :-)

6 opmerkingen:

 1. hahahah! schitterend!!! heb je nog geen Analytics geïnstalleerd? Dan word je helemaal gek..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bittersweet, analytics? Tell me about it :D.
  En Jan, dat ik hier lees, dat was je vermoedelijk niet ontgaan :P.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met google analytics kan je nagaan hoe vaak je blog gelezen wordt, welke blogs gelezen worden, uit welke landen je lezers komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan zelfs de "betrokkenheid" van de lezers beoordelen :)
  Ik had het al eens geïnstalleerd, maar toen bleef alles op 0 staan. Nu werkt ie wel. Maar hij geeft rare cijfers, veel meer clicks dan de gewone statistieken van de blog. Vreemd...

  Ondertussen durft niemand buiten de "vaste ploeg" reageren. Wel één telefoontje en twee mailtjes gehad met "ik lees je blog wel". Maar hier iets plaatsen... drempelvrees denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik lees je, maar dat wist je wss ook al

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ook. Af en toe. Via een link op FB ofzo. Nico.

  BeantwoordenVerwijderen