zondag 30 oktober 2011

Billabong

Ik heb dus naast mijn favoriete schoenenmerk ook een kledingmerk waar ik fan van ben. Maar niet zo fanatiek, gelukkig.

Met de jaren ben ik toch wel heel erg veranderd op dat gebied. Ik herinner me als tiener dat ik toch vooral zoveel mogelijk onopvallende kledij wou. Wellicht was dat ook wel hoe ik me wilde voelen. Vooral niet opvallen, "normale" dingen kopen, niet te gek doen. En toch had ik toen al een hele duidelijke voorkeur voor wat voor mij mooie kleding was. Alleen kocht ik het zelf niet, ik vond het vooral mooi bij andere jongens. En ik zou daar toch niet mee staan...

Ik herinner me veel zwart, maar dat had ook wel met de new waveperiode te maken. Broeken kopen, schoenen kopen, het was altijd een ramp. Ik kende mijn maat nooit, ze veranderde ook altijd omdat ik een vreselijke jojo was qua gewicht.

Na mijn outing is dat veranderd. Ik kreeg plots wel een beeld van wat ik wou dragen. Het was heel anders dan vroeger. Meer wat ik altijd al wilde kopen, maar nooit gedurfd had. Chicken !

En toen kwam Geox. Oei oei. Major change in the wardrobe. Andere schoenen wil zeggen bijpassende kleding. Het is dan vooral Billabong geworden. Dat is eigenlijk veel meer iets voor tieners, maar nu het gewicht het toelaat kan ik ook daar gaan shoppen. En dat vind den tiener heel leuk. Alleen 't vriendje van den tiener, die denkt daar anders over. Toen we elkaar leerden kennen, droeg ik heel vaak hemden en debardeurs. Maar Xavier de Baere heeft dat verpest en sindsdien is het niet meer hip. Vorige week hebben we de kleerkasten "uitgemest" en al die oude troep is nu naar spullenhulp. Maar het viel me heel erg op wat een groot verschil het maakt tegen 10 jaar geleden. Ik ben 10 jaar ouder, maar ik kleed me 10 jaar jonger. Wellicht het begin van de midlife crisis.

Maar voor nu ben ik er blij mee. En wat anderen vinden, tja... who cares, zeker? Zolang ik mijn broek nog boven de middel draag en je geen 10 cm van mijn boxershort ziet, zal het allemaal nog wel meevallen.

Schoon volk, trouwens op deze Billabong website :-)

5 opmerkingen: