donderdag 20 oktober 2011

Just do it

Ik ga niet vreemd in mijn schoenenmerk, wees gerust.

Ik heb een vreselijk vervelende karaktertrek. Op de vaste afspraak op donderdag maken we een lijst met karakterfouten en de deze hoort er zeker bij.

Ik heb weer een drukke week achter de rug. En dan bedoel ik niet professioneel, maar al de rest. Shoppen, lunchen, mindfulness, diabetescafé, vaste donderdag, verjaardag. En daar had ik maar 4 dagen voor. En altijd zit ik in de auto en denk ik: verander die irritante CD's nu eens. Er zitten er zes in de lader, en ik zit elke rit constant het volgende nummer te kiezen omdat ik ze beu ben. En toch doe ik het niet. Want als ik terug thuis ben, ben ik het vergeten. De laatste keer dat ik nog eens DJ was heb ik een pak CD's gekocht en de meesten zitten nog in de verpakking. Ik zou ze graag eens horen, maar ik krijg ze niet in de auto.

In het begin toen ik mijn ventje pas leerde kennen was er in de Carrefour (toen nog gewoon de GB) een soort van actie met een kaart. De voorloper van de Carrefourkaart of Delhaizekaart of Delhaize smurfen, munten, punten, tralalie, tralala... Enfin, ik had dus gespaard. En flink gespaard! Ik denk 1500 Belgische Frank. Er lagen 3 bonnen klaar van 500 BEF op mijn ijskast. Telkens ik die zag liggen dacht ik: die moet ik dringend eens inwisselen. Maar in mijn routine om naar de GB te vertrekken, kwam ik ze nooit tegen. Ik deed ze dus nooit binnen. Ze hebben er meer dan een jaar gelegen. Zeker 2 keer per week heb ik me kwaad gemaakt. Doe niet zo stom en doe ze binnen ! Na een jaar was mijn colère zo groot dat ik ze heb weggegooid. Ik weet het, ik had ze net zo goed kunnen inruilen, maar ik deed het niet. Want ze hadden mij 100 keer kwaad gemaakt en dat was me dat geld niet meer waard.

Ik heb dit ooit verteld aan mijn psychologe en ze gaf me gewoon gelijk. Als je op deze manier je telkens opwindt, en je slaagt er toch niet in om die vervelende trek aan te passen, leef er dan mee. Dus gooi die bonnen weg en je maakt je niet meer druk. Het leven kan soms simpel zijn.

Alleen nog die CD's nu. Wacht, ik heb een idee. Ik ga ze nu vervangen. Ik moet gewoon even in de lift stappen, naar de kelder gaan en de garagepoort openen. Dat is niet moeilijk. Zes CD's vervangen. Jan, je kunt het.

Niet gaan lopen hé.

...

't Is gelukt. Ze zijn vervangen! Vanaf nu luister ik naar 12" Dance Collection, maxi's uit mijn jeugdjaren en Life is Music 2011 deel 2 van Studio Brussel. Ik zal dat misschien niet goed vinden, maar ik zal eraan moeten wennen. Want ze zitten nu zeker een half jaar in de auto ;-)

4 opmerkingen:

  1. hahhaha! ik lig hier gewoon plat.. "niet gaan lopen hè". Je kan een mens wel boeien hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je besluit dat die nieuwe CDs je mateloos irriteren en je staat op het punt ze weg te gooien, geef dan een seintje. (Ik ging hier nu een smiley zetten, maar heb ergens gelezen dat die overbodig zijn)

    BeantwoordenVerwijderen