zondag 2 oktober 2011

Kroegentocht

Gisteren ben ik dus op kroegentocht geweest. Ja hoor, zelfs met Cola Zero kan je dus op kroegentocht. Niet voor iedereen, natuurlijk. Ik dronk Cola Zero en de rest trok zijn/haar plan hé. De schoolkameraden van mijn ventje hadden ons gevraagd om mee te gaan, en dan zeggen we niet nee!

Herenthout heeft wel een naam als partytown. Heel veel cafeetjes en gezellige restaurantjes. Ik kom er niet vaak, want het is niet mijn geboortestreek. Ik kom uit de Noorderkempen, dat is een wereld van verschil :-)

Maar nu was het dus ook gezellig. Zes café's hadden samen het initiatief genomen om enkele optredens te organiseren. Dat was dus van het ene naar het andere hollen om hier en daar wat live muziek mee te pikken. Het laatste was het leukste, en daar zijn we ook blijven plakken. Niet te laat hoor, ik ben ook geen 20 meer, en vandaag moest er gewerkt worden. Electricien Part Two.

Helaas heeft mijn diabetes toch weer een stukje van de avond verpest. Niet dat het iemand is opgevallen, maar ik kreeg een kleine hypo en heb die rechtgezet met wat druivesuiker en ik heb een zakje chips besteld. Daarna voel ik dat ik stijg, en een uurtje ben ik dan toch wel slecht gezind want ik voel me dan niet goed. Ik weet dat het allemaal niet erg is, en dat ik dat gewoon moet worden.

Maar daar heb ik dus geen zin meer in. En wel omdat er dus een heel eenvoudige oplossing voor bestaat en die heb ik geprobeerd en goed bevonden: de glucosesensor. Ik heb al een tijd geleden beslist dat ik die ga kopen (hij wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering). Maar het gewoon worden van hypo's, ook al zijn ze niet erg lukt me al anderhalf jaar niet. Ik weet niet wanneer het wel zal lukken, en dit ding maakt het gewoon worden overbodig. Want ze komen gewoon niet meer, je wordt gewaarschuwd. Dat is gemoedsrust die ik onbetaalbaar vind...

De communicatie met het ziekenhuis omtrent de aankoop van de sensor is vorige week wat fout gelopen, maar morgen hoor ik hen weer om te bekijken hoe het moet. Ik ben blijkbaar de eerste in mijn ziekenhuis die dat initiatief neemt, en men weet niet goed hoe of wat. Morgen hoop ik meer te weten...

3 opmerkingen:

  1. Succes Jan! Als de sensoren je gemoedsrust kunnen brengen: doen! Hou er alleen rekening mee dat de waarde op de sensor 20 min achterloopt op de reële waarde; Maar dat zal je ondertussen wel al weten zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ze al van binnen en van buiten. Mijn alarmen staan nog juist ingesteld in de pomp, dus ik kan meteen van start :)

    BeantwoordenVerwijderen