maandag 3 oktober 2011

Vandaag

Dag per dag. Vandaag niet. Ik heb het drie dagen volgehouden. Niet schrikken! Ik heb het over de impulsieve aankoop van vorige week dinsdag. Ik ging een yogamatje kopen in de Decathon en ik zag een leuke wandelGPS liggen. Ik heb hem niet gekocht, want dat zou impulsief geweest zijn. Maar drie dagen later is dat niet meer hé. Dan is het doordacht. Not!

Ik kon het gewoon niet laten, en heb hem vrijdag online besteld. Dat scheelt een hoop centen, want dan betaal ik geen BTW. Nee hoor, want ik heb hem nodig voor mijn bedrijfje. Hoe ik dat aan de belastingscontroleur ga uitleggen, dat is een zorg voor later. Misschien heb ik wel een teambuilding event georganiseerd. Dat er maar één werknemer kwam opdagen, tja... kan ik toch niets aan doen?

Maar het zal dus beter gaan. Slechts één keer heb ik een lange geocache wandeling gedaan en ik vond het heel erg leuk. En komt nog eens bij dat ik dat nu ook gewoon kan. En nee, dat ligt niet voor de hand voor een patiënt zoals ik ;)

Vanmorgen was ik bij mijn huisdokter voor mijn tweemaandelijkse koffieklets. Helaas zonder koffie, maar kletsen kunnen we. Maar het is dus altijd met een reden. En nu was het kwaal nummer 7: de hernia. Allee, ik weet niet de welke, één van de... Ik probeer uit te leggen dat de pijn erger is de laatste maand, en dat de uitstraling naar mijn voet anders is. Het is een paar tenen verschoven. Wellicht is het dus een volgende wervelschijf die moeilijk doet, en foto's uit de oude doos bevestigen dat het wel zou kunnen. Die voorspelden niet veel goeds.

Maar meneer doktoor vond dat niet zo belangrijk. Naast de pijnstillers die ik al neem sinds februari, heb ik opnieuw het paardemiddel Tramadol gekregen. Een pijnstiller die verwant is met morfine, maar minder sterk. Toch wel mee uitkijken, want het is van het type: 3 x per dag, indien nodig. Daar gaan we weer! Wanneer is het nodig? Nu nu nu! Het doet pijn!

Dat de rug weer tegenwerkt heeft waarschijnlijk te maken met de activiteiten die ik doe omdat mijn insulinepompje me fitter heeft gemaakt. Wandelen, elektrieken, mindfulness (ja hoor, goed voor de mind, slecht voor de rug), café's en kroegentochten... Het is een pak meer op korte tijd. En dan moet ik leren om mijn rug te ontzien. 20 lessen bij de kine hebben me dat geleerd, maar het blijft niet altijd hangen hé.

Maar we hebben goede afspraken gemaakt. Enkel als het aanvoelt alsof het erger is dan vroeger neem ik een Tramadolleke. Want als je zegt "indien nodig", ja dat is altijd. Er is altijd pijn, alleen staat de volumeknop soms zachter. En vermits het medicijn een opiaat is, kan het ook verslavend zijn. Geen goed idee voor mij.

In elk geval, vanmiddag heb ik er ééntje genomen, en het is een wonderding. Alle pijn helemaal weg. We zullen zien, maar dat het goed werkt is al een goed teken. Vóór mijn operatie nam ik het ook, en toen deed het niks. Maar toen deden de andere pilletjes ook niks. Nu wel, dus we blijven positief.

8 opmerkingen:

 1. Janneman... die hernia's spelen je wel serieus parten hè; Jij weet best hoe je je voelt en hoe het niet hoort te voelen. Ik ben "blij" voor je dat Tramadol wel zijn werk kan doen nu, ook al is het alleen wanneer de pijn erger is dan voor de operatie. Meer zou gewoon niet goed voor jou zijn. Wel voor je rug, maar niet voor jou.
  Proficiat met je aankoop. Zijn er ook korte geocache (cache, niet coach) routes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow Jan, straks krijg je Bittersweet nog aan 't wandelen?! ;-)

  Proficiat met je aankoop. En proficiat met de pillen die werken. Hopelijk heb je ze niet te vaak nodig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Upje, je bent bij deze ook uitgenodigd. Ik heb nog geen wandelschoenen... misschien moeten we die dan maar in huis halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er wel, hoor. Dat zit supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It's a date, Upje, Bittersweet. We gaan samen cachen. Mijn machien is vandaag geleverd. Nu wel zien dat je schoenen hebt hé Bittersweet. Anders gaan we eerst nog shoppen. Ik ken een leuk winkeltje in Wijnegem. Daar is ook lunch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben blij dat de tramadollekes hun werk doen bij u. Ik heb ze destijds ook genomen weliswaar zonder verbetering. Toen kreeg ik het straffere broertje Dolzam Uno. Daarvan was het ééntje per dag indien nodig. Eén uur of anderhalf uur na het innemen lag ik te slapen en de dag nadien zo mottig als iets :)

  Succes met de GPS en het wandelen... en het shoppen en het lunchen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Stijn: Ja, content hoor! Vorige keer was Tramadol ook stap 1 van velen, en deed het helemaal niks. Dan straffer en straffer, en uiteindelijk alles te samen. Dat hielp ook niet en dan opereren. Nu werkt het wel, dus 't zal zo ver niet meer komen hè...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stijntje, zou zo'n geocacheke niets voor jou zijn? :-)

  BeantwoordenVerwijderen