dinsdag 4 oktober 2011

Pang

Nog een nieuwe hobby! Ik ben sinds een tijdje lid van een schuttersvereniging. Niet schrikken, ik ga geen domme dingen doen en neen, het is niet gevaarlijk. Mijn instructeur zegt: er zijn geen gevaarlijke wapens, alleen gevaarlijke mensen. En daar heeft ie wel een punt.

Met een medisch attest en een bewijs van goed gedrag en zeden heb ik een voorlopige sportschutterslicentie voor pistolen en revolvers gekregen. Neen, dat is dus niet hetzelfde. Een revolver, dat is wat de cowboys gebruikten, dus met een draaiende trommel met zes kamers. Bij een pistool zitten de kogels in een houder die je in de kolf schuift.

Ik heb een begeleider die me een half jaar lang zal opleiden. Daarna volgt een theoretisch en praktisch examen. De examens zijn enkel gericht op de veiligheidsvoorschriften, niet op het feit of je nu in een roos kan schieten of niet.

Maar dat is dus wel echt mijn bedoeling. Voor sommige clubleden is het vooral het kaliber van het wapen dat telt, maar ik wil toch vooral raak schieten. En dat lukt blijkbaar best met de kleinste kalibers. Ze maken minder lawaai en je hebt nauwelijks terugslag.

Ik heb nog maar één les gehad, maar heb wel met 4 wapens kunnen schieten. Dit was het resultaat:


De kleinste gaatjes zitten toch al vaak in de zwarte ronde, de grote dus vaker niet dan wel. Er zijn er ook wel een paar helemaal naast gegaan. De kleintjes zijn .22, de grotere .45 en 9mm. Die zijn dus zwaarder maar voor mij niet zo leuk. Veel tamtam maar weinig raak.

Alleen, probleempje is nu dat ik dinsdag moet oefenen (les krijgen) en dan volg ik mindfulness. Die gaat trouwens helpen, die cursus. All about concentration :-)

We gaan zien, maar ik vond les één al super veel fun. En de begeleider heeft ooit een ZX Spectrum gehad, dus wij spreken dezelfde taal. Misschien doe ik later wel mee aan wedstrijden, dan moet ik wel wat beter schieten dan in deze roos. Maar voor nu, de eerste keer, was ik al tevreden dat ik de kaart kon raken.

1 opmerking: