woensdag 5 oktober 2011

Agenda

Dat bezit ik niet, een agenda. Ik heb een groot magneetbord waar je met viltstift op kan schrijven. En je kan het wissen, dat is belangrijk.

De bedoeling is altijd geweest om er de afspraken op te noteren en de planning te beheren. Het stelt natuurlijk niks voor, want het is altijd een mannekesblad. Kriskras door elkaar staan data, soms uren en soms mensen. Ofwel belangrijke markeringen in de tijd. De versie van de software moet kaar zijn tegen... Of ik moet die klant bellen op ...

Daarom moest je het kunnen wissen, want dat verandert constant. Ook dingen die niets met het werk te maken hebben, komen er op terecht. Eergisteren, gisteren en vandaag wordt de keuken geplaats. Dat is belangrijke info. Volgende week wordt de CV gekuist. Dan moet ik er zijn. Ik moet er dus vaak naar kijken, want als ik die afspraken vergeet kom ik in de problemen. Een keuken heb je nodig, en een CV moet proper zijn.

Maar sinds een tijdje komen er andere dingen op terecht. Het was me nog niet opgevallen. Za 10/9 Tuinfeest DJ. Di 13/9 schuttersclub.

Maar nu moet ik de dagen uitsplitsen. Di middag lunchen, 's avonds 19u Mindfullness, maar eerst 18u iets eten met mijn Mindfulness buddy. Wo (nog mailen) bezoek mijn neef. Elke do vaste afspraak die van levensbelang is.

Dinsdag heb ik verlof moeten nemen. Lees je dat juist? Verlof moeten nemen. Ik heb niet gewerkt, het hoefde ook niet. Niet dat het niet dringend was, het werk. Dat is het altijd, en nu zelfs meer dan ooit. Maar verlof moest ik nemen omdat er iets tussenkwam. Iets belangrijker.

Bij mindfulness wil ik op tijd zijn. Dat is belangrijke info. Mijn neef zien is plezant. Dan wil ik er zijn. Ik wil dus vaak naar dat bord kijken, want als ik die afspraken vergeet kom ik in de problemen. De donderdag wil ik er zijn, omdat ik dan hele goede vrienden ontmoet.

De agenda is aangepast. Ik moet de afspraken niet nakomen, ik wil ze nakomen. Ik heb genieten in mijn agenda geschreven.

2 opmerkingen:

  1. Hier wordt het online agenda van Gmail gebruikt. Makkelijk om te delen met andere mensen (als je dat wilt, kunnen zij ook afspraken toevoegen), je kan er zoveel in wissen als je wilt, kleurtjes gebruiken om zakelijke afspraken te onderscheiden van plezier, herhalingen van afspraken kunnen automatisch ingebouwd worden. En nog een groter pluspunt: overal waar je internet hebt, kan je je agenda openen, raadplegen en bewerken. De zoekfunctie wordt hier ook wel vaak gebruikt, want je agenda blijft jaar na jaar doorlopen.
    Maar jouw schrijfbord vind ik toch ook wel wat hebben. Vooral dat wissen dan. Je kan voorbije afspraken gewoon wissen en weer beginnen met een blanke lei. Lijkt me wel wat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zelf een online agenda geprogrammeerd voor Maarten vroeger. Zo konden wij altijd volgen waar hij naartoe ging. Het was zijn grootste nachtmerrie :)
    Ik laat de laatste maand op mijn bord altijd staan. Als er dan leuke dingen bij waren kan ik nagenieten :)

    BeantwoordenVerwijderen