woensdag 12 oktober 2011

Tonight

Ik weet niet of je dit programma kent, maar ik kijk er al heel lang naar. The Tonight Show met Jay Leno. Het wordt elke dag uitgezonden op CNBC, één van de grote Amerikaanse netten.

Al van toen ik student was, was ik fan. Ik had na veel aandringen bij mijn kotbaas kabeltelevisie laten aansluiten in mijn studentenkamer. Niet dat hij dat ging financieren hoor, ik moest aandringen om de draad vanuit de kelder tot in mijn studentenkot te krijgen. Die zag je dan liggen in de gang, en dat is niet zo netjes.

Maar dat wou zeggen dat het dus altijd feest was. Ik had ook een televisietoestel in de gemeenschappelijke keuken geplaatst, en zo werd het kotleven wel wat socialer. En één van de programma's was toen al The Tonight Show.

Het concept is iets wat wij niet echt kennen. Het lijkt wat op de Laatste Show, maar het leukste stuk is "The monologue" in het begin van het programma. Jay Leno is een beetje een stand-up comedian en presentator in één. En elke dag slaagt ie er in om mij ongelofelijk te doen lachen. Op zich vind ik het al een prestatie dat iemand één show per jaar kan verzinnen, maar elke dag 10 minuten, dat is toch wel heel straf.

En nee, niet alles is even grappig natuurlijk. Je moet ook elke dag kijken, anders snap je niets van de actualiteit in de States. Als mijn ventje meekijkt, geeft hij geen kik terwijl ik niet bijkom van 't lachen. Je moet dus mee zijn...

Wat wel gek is, het is een programma dat één uur duurt in Amerika, en op CNBC (de Europese versie van NBC) duurt het een half uur. Wat reclame niet kan doen...

Bon, ik ga nu kijken want om 0u00 stipt begint hij :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten