maandag 21 november 2011

Anders

Opstaan was anders. De badkamer is best groot, maar nu is er één lavabo. Vroeger twee. Ik kon mijn rommel dus laten slingeren in mijn lavabo. Nu moet ik uitkijken wat ik doe, anders krijg ik klachten!

Ontbijten was ook anders. De keuken is nu in orde, ik moet dus niet meer kamperen in het kleine bijkeukentje dat ik gebruikte voor het woongedeelte klaar was. Het was behelpen en nu is het allemaal heel proper. Keukenkasten kan je niet dichtgooien, ze sluiten zachtjes. Ook de lade van het bestek. Het is mooi gemaakt. Iemand heeft daar ooit lang over nagedacht.

Querty en Azerty weten niet wat er gebeurt. Alles is anders. Ze kenden enkel mijn kantoor, de bijkeuken en hun kamer waar ze overnachtten. Dat is nu de slaapkamer en verboden toegang. Het is wennen voor de beestjes. Maar de woonkamer is nu een speeltuin. Toen het een bouwwerf was, was er niks te beleven. Nu kunnen ze aan de planten knabbelen, in de zetel krabben en rondcrossen als kleine tijgertjes op jacht. Enfin, alles doen wat katten niet mogen doen.

Na de middag even een vergadering. Zelfs dat was anders. Het bezoek merkt op dat de zon schijnt. Ik zeg dat het toch al een paar uur zo is. Hij zegt dat het op de grond niet zo is, dat daar veel mist hangt. Ik heb het niet gemerkt, meer dan 30 meter in de lucht was het een beetje zomer. Niet heel de dag, maar toch een hele tijd. Ik merk plots op dat ik niet buiten ben geweest.

In de vooravond kom ik even in de woonkamer. Het is er nog koud. Straks komt het ventje thuis, dus ik draai alle radiatoren open. Dat is ook anders. Er is geen thermostaat. 96 appartementen hebben één gemeenschappelijke verwarming. Het moet een bom van een ketel zijn. In geen tijd is de woonkamer gezellig warm. Maar dan moeten ze weer dicht. Dat is ook anders, maar daar vinden we nog iets op.

Het is anders. Ik vind het super. Het is thuis...

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat het toch allemaal een beetje anders is en toch al zo snel een thuis-gevoel met zich meebrengt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat in elk geval.
    Hopelijk kan je het thuisgevoel nog vele jaren vasthouden en gezellige uren met je ventje doorbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen