donderdag 1 december 2011

Dreams come true

Ik heb een geweldig truukje ontdekt. Ik ken het al jaren, hoor. Maar deze week is het nog een keertje gelukt. Het is namelijk niet waterdicht.

Als je droomt, lijkt het alsof je die droom echt beleeft. De gedachten en emoties voelen heel realistisch aan. Soms heb je aangename dromen en als je pech hebt zijn het nachtmerries. Maar je hebt dus absoluut geen controle over wat je droomt.

Awel, ik dus wel! Ik heb ontdekt dat ik een droom in een bepaalde richting kan duwen. Hier is de truuk: ik herinner me enkel een droom als ik wakker word. Dus alleen als je om welke reden ook wakker wordt, en de droom dus in feite onderbroken wordt. Anders weet ik nooit wat ik gedroomd heb. De laatste 1 à 2 minuten slaap ik nog, en ben ik aan het dromen. Toch besef ik op dat moment al dat ik droom, en dat wat ik beleef niet echt is. Maar ik ben nog niet helemaal wakker.

Op dat exacte moment kan ik voor mezelf beslissen wat er in mijn droom moet gebeuren. Meestal word ik dan helemaal wakker, en denk ik: gij kieken, dat was toch maar een droom. Maar heel heel af en toe lukt het wel. Heel eventjes stuur ik de gedachten in een richting die ik leuk vind, en dan gebeurt dat ook echt. Ah nee, niet echt-echt. In-mijn-droom-echt. Maar dat voelt juist hetzelfde.

De eerste keer dat ik verliefd ben geworden was op een jongen die bij mij op de bus zat. Toen was ik twaalf jaar oud. Ik heb ooit gedroomd dat hij elke week langskwam voor een bespreking in mijn kantoor in Hoboken. Da's klassiek, dat ik alles door mekaar haal qua tijd en ruimte :-)
Ooit ben ik er op die manier in geslaagd om hem te kussen! Ik zat in de laatste minuut en wist dat ik kon doen wat ik wou. Dus ik heb hem gekust, en hij vond het nog leuk ook. Ah ja, want ik zit aan 't stuur hé, ik beslis wat er gebeurt!

En nu, deze week is het weer een keer gelukt. Ik droomde dat ik weer DJ was en dat ik in een discotheek werd gevraagd. Dat is natuurlijk al een hele leuke droom. Dan belde iemand mij om te vragen of mijn DJ installatie zwaar genoeg was voor een grotere zaal. Dat is trouwens echt gebeurd, nog niet zo lang geleden (daar blog ik nog wel eens over :-) ) . Maar ik voelde dat ik wakker werd en ik kon er een schepje bovenop doen. Ik ben dus DJ geweest in het Sportpaleis! Ja, hoor, mijn installatie was zwaar genoeg. In 't echt is die voor zalen tot 200 man, maar ik kon dus het Sportpaleis aan! Zelfs mijn lichtshow met 4 vaste en 2 bewegende spots hebben heel de arena gevuld. Hehe, ik kon de zaal toch kiezen, dus ik ben er maar voor gegaan.

En wie kan dat nu zeggen buiten Regi? Ik heb begot in 't Sportpaleis gedraaid!

Waar zijn die handjes? :-)

1 opmerking: