dinsdag 31 januari 2012

DJ Jan

Het was allemaal weer zoeken. Zoeken naar de juiste muziek. Zou ik iedereen wel een plezier doen die in de zaal zit? Misschien hoeft dat helemaal niet, maar het is toch het streefdoel. Niet dat je altijd voor iedereen goed kan doen, maar ik wil gewoon weten of ik dat nog kan.

En dit keer ging het nog wat verder. Als je elke week DJ bent is het niet moeilijk, dan zit je in een vast stramien en je vergist je nooit. Je vertrouwt je apparatuur want als die vorige week nog werkte, zal dat deze week ook wel zo zijn. Maar nu dus niet. De lichtinstallatie stond in een oud berghok sinds augustus. En alles is nu high-tech, ik ben inmiddels 20 jaar ouder. Dus eerst toch alles één keer opgesteld in mijn kantoor op het appartement. En dat was een mooi gezicht. Een muziekinstallatie en lichtbrug die bedoeld is voor zalen van 100 tot 200 mensen staat hier onnozel stil en ze geeft onnozel veel licht. Maar alles werkte. Ik heb elk kabeltje stuk per stuk weer uitgetrokken en opgeborgen. Geen enkel mag je vergeten, of het feest kan niet doorgaan. Ook dat weet ik van vroeger.

En dan de muziek. Oei oei oei... moeilijk.. Mensen van 8 tot 80 jaar. Letterlijk. Sommigen zelfs jonger, sommigen ouder. Kan je goed doen voor iedereen? Neen, natuurlijk niet. Maar kan je voor elk wat wils draaien? Ja, natuurlijk wel. Daar heb ik wel wat hulp gekregen. Eén gast had zelfs zijn eigen accordeonmuziek bij. Natuurlijk wou ik die even spelen. Mensen vonden het leuk, de dansvloer was altijd in gebruik. Hij kwam me bedanken dat ik zo'n mooie muziek had gedraaid. Ja, niet moeilijk zo !

En dat ene cd'tje dat ik zaterdag om 17u nog was gaan kopen in de Fnac. Zou ik dat kunnen draaien? Ik ben echt niet mee hoor! Dance hitlist 2012.1 van Jim. Wat nu dus écht hot is. Ik had de cd bekeken en ik kende geen enkele titel. Ik kom thuis en laat hem horen aan mijn ventje, en hij kende meer dan de helft! Ik ook trouwens, alleen weet ik dat zo niet meer. Op het gehoor wel, maar uitvoerders, laat staan titels... Dat is allemaal weg. Maar ik heb het cd'tje nodig gehad! Het allereerste nummertje dat een jong meisje kwam vragen was "ai se eu te pego", de huidige mega zomerhit in putteke winter.

En nu een nieuw voornemen! Ik wil dat terug. Eerst heb ik nu al de muziekinstallatie weer opgesteld in mijn kantoor. Ze blijft hier nu staan, het past juist uitgemeten tussen de servers. Zelfs de lichtbalk krijgt een plaatsje want ik wil de sturing aanpassen. Keep the dream alive !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten