vrijdag 20 januari 2012

Ik wil een tattoo

Midlife crisis zeker? Wat zegt ie nu weer.

Maar ik meen het echt. Ik wil een tattoo. Ik heb al een paar diabeten gezien die er eentje hebben. De afbeeldingen en de redenen waarom verschillen nogal. Maar toen ik deze jongedame ontmoette, vond ik wel dat dit de mooiste was die ik al heb gezien. De tattoo bedoel ik hé. Van jongedames heb ik geen verstand ;-)

Het lintje staat voor bewustwording van een probleem of een ziekte. Zo zijn er allerlei kleuren lintjes, en voor diabetes is dat eigenlijk grijs. Maar het meer bekende symbool voor diabetes is een blauwe cirkel, en de blauwe kleur is daardoor vaker geassocieerd met diabetes. En grijs is ook maar grijs, natuurlijk.
Deze jongedame heeft de tattoo laten plaatsen omdat ze het mooi vindt. Dat zou ook mijn eerste motivatie zijn. Bovendien is er een klik in je hoofd die je moet maken. Je moet aanvaarden dat je Type I diabetes hebt, en dat je dat de rest van je leven zal hebben. Een tattoo geeft dan ook een sterk signaal dat je er vrede mee hebt. En een derde reden is dat het ook een duidelijk uithangbord is, moest er ooit iets mislopen met je gezondheid. Hulpverleners zouden onmiddellijk zien dat je diabeet bent, en dat kan helpen bij de diagnose van een probleem.

Ik zou liefst ongeveer dezelfde afbeelding hebben. Ik zag er ook één waar boven het lintje nog "Type I" staat, dat lijkt me ook wel wat. En de hoofdletter "D" in diabetic is naar het schijnt te vrouwelijk en zou bij mij niet passen. Says who? :-)

Op welke pols hij best staat, en of ie rechtop staat (zodat je hem zelf kan lezen) of omgekeerd (zodat andere mensen het kunnen lezen) daar ben ik nog niet uit. Blijkbaar kiezen mannen vaak voor de tweede optie en vrouwen voor de eerste. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van de persoon die de tattoo plaatste. En hij zal het weten, want die heeft er al wat gezet. Dat hoop ik dan toch !

In elk geval, ik moet er nog eens over slapen. Hoe, wat en waar precies. Maar niet OF. Dat is al beslist. En ook dat het bij ééntje gaat blijven. Ik heb al gehoord dat mensen na ééntje de smaak te pakken krijgen, en er een tweede volgt. En een derde, en...
Neen, dat is niet het plan. Eentje maar. Maar dan wel een mooie. Zoals deze jongedame dat ook heeft.

Bibi is zowaar jaloers :-)

2 opmerkingen: