zondag 15 januari 2012

ON/OFF

De knop om mij aan te zetten. Ik weet hem niet staan. Mijn ventje lacht er altijd mee, omdat die knop blijkbaar defect is. Als er iets gepland is en ik moet er aan beginnen, dan lukt dat dus nooit. Het kan een hele tijd duren en er is een vast stramien nodig vooraleer ik in gang schiet. Er is minstens een kop koffie nodig en een voorbeschouwing van het geplande werk. Wellicht niet om goed voorbereid te starten, maar eerder om wat langer op mijn stoel te blijven zitten.

Op de vaste donderdag zoeken we karakterfouten. Het klinkt gewichtig, maar het wil alleen zeggen dat je op zoek gaat naar waar je ergens tekort schiet in je persoontje. Als je dat al weet, is dat de eerste stap. Er iets aan doen, dat is dus andere koek. Wellicht is er een waterdicht plan om zoiets op te lossen, maar ik ken het niet. Of om het te omzeilen met een workaround, zo noemen we dat in software termen. Iets dat je niet kan oplossen, maar waar je zo'n draai aan geeft dat je er schijnbaar geen last meer van hebt.

Maar de knop is ook stuk in de andere richting. Ik zou hem graag 's avonds uitzetten en de slaap vatten op een normaal uur. Daar slaag ik ook steeds minder in. Sinds mijn db diagnose was ik opnieuw meer moe/lui/loom. Ik weet de juiste term niet meer want de betekenis variëert in de Vlaamse provincies. In elk geval, ik ging weer vroeger slapen en was minder nachtmens dan vroeger. Maar daar komt opnieuw verandering in. Goed dat ik me fitter voel, natuurlijk. Alleen zou ik zo graag normaal gaan slapen om 23u. Veel mensen doen dat, maar mij lukt het niet meer.

Ik denk dat ik zo'n software ON/OFF knop heb. Je kent die wel: zo'n knop waar ON/OFF op staat, maar als je er op drukt gebeurt er niks. Of je moet lang wachten voor er iets gebeurt. Of je moet de knop meer dan 5 seconden indrukken en dan stopt ie wel. Alle gadgets hebben dat tegenwoordig. Mijn GSM, de GPS, de wandel GPS... En vaak komt er dan nog eens iets op waar je uit moet kiezen. Wil je het scherm zachter zetten, de batterij sparen, stand-by gaan. NEE! ik wil OFF... gewoon een tuimelschakelaar zoals in mijn jeugd. Naar boven=aan, naar onder=uit. Altijd en overal. Geen tussenoplossingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten