zaterdag 14 januari 2012

Holiday

Aaah op reis. Een paar weken vakantie nemen, weg uit de dagelijkse sleur. Eén of twee weken niet denken aan het werk, de baas en de stress. Gezellig even niets doen dan wat luieren aan het zwembad, een boekje lezen en enkel uitrusten.

Ik heb er een hekel aan.

Haha, dat is schrikken zeker? Maar het is wel zo. Het hele concept ontgaat me. Ik heb weer eindeloze reisverhalen gehoord. Wat mensen doen, niet doen, zien, bezichtigen, uit de bol gaan of net niet...

Ik neem ook nooit verlof. Ik neem geen verlofdagen op, want ik ben zelf baas en ik regel zelf wanneer ik al dan niet werk. En verlof hoort daar niet bij. Wel af en toe een dag als ik iets leuk gepland heb, maar meer dan twee dagen na elkaar, dat gebeurt zelden.

Je zou gaan denken dat ik wel heel ongelukkig moet zijn. Nooit eens kunnen ontspannen, weg uit de sleur, lekker even niets doen... Maar niets is minder waar. Soms klaag ik al lachend dat ik nooit verlof neem en het antwoord van mijn ventje is dan steevast: jij hebt alle dagen verlof.

Wellicht komt het omdat wat ik zou moeten ontvluchten mij te dierbaar is. Mijn werk is mijn hobby, dus ik doe eigenlijk andere dingen niet zo graag. Pas op, de omkadering blijft een probleem, dat is een andere zaak. Er is de laatste tijd wel vaak stress, en dat is niet aangenaam. Maar het werk op zich, wat ik doe met die computers... ik doe niets liever dan dat. En als ik dan een week of twee niet meer mag doen wat ik graag doe, dan is dat niet aangenaam. Aan een zwembad liggen doe ik niet graag. Wandelen zonder een GPS vind ik saai. Lezen doe ik niet in boekjes, enkel op computerschermen. Ik moet ook mijn hobby's missen als ik op reis ga. Niet naar de schuttersclub, geen games en geen gadgets.

Het was wel ooit anders. De fietsvakanties naar de Ardennen waren een echte belevenis voor mij. Maar toen zat ik nog op school, de examens waren voorbij en dan was ontstressen nodig. Ik keek daar altijd erg naar uit, maar het waren andere tijden.

Eén ding zou ik wel ooit willen doen. En dat denk ik al heel mijn leven. Ik zou ooit graag naar Amerika gaan. Het land en de mensen intrigeren me. Ik heb ook daar reisverhalen van gehoord en fotoboeken van gezien. Dat lijkt me echt super. Het land van de mogelijkheden. Elk jaar in mei is er de E3 beurs in Los Angeles. Daar stellen alle fabrikanten van computers en gameconsoles hun nieuwe speelgoed voor. Dat is de natte droom van elke nerd, natuurlijk. Als dat past in een reisje van zeg maar een week of 3, count me in.

Toch ga ik wel af en toe op reis. Ik leef natuurlijk niet alleen, en ik hou rekening met mijn ventje. Elk jaar doen we wel iets, maar het mag toch niet lang zijn. Dit jaar was ik 6 dagen in Spanje, ik kwam wat vroeger terug dan mijn ventje. Maar dat kan gelukkig best bij ons. Hij vond dat wat te kort, en dit was ons compromis. En het is niet zo dat ik me dan verveel hoor. Maar een boekje lezen, wandelen, luieren aan het zwembad deed ik niet. Ik was blij dat er een snelle internetverbinding was :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten