zaterdag 11 februari 2012

Available

Stel dat ik nu pas op de markt kwam. Stel dat ik nu op mijn 41 jaar pas had besloten om de wereld in te lichten dat vrouwen me niet boeien op die manier. Het zou lastiger zijn dan vroeger. Ik was al laat toen ik het vertelde. Zelf wist ik het al bijna een heel leven, maar ik was 28 toen de vrienden en familie werden ingelicht.

Nu zou het nog moeilijker zijn. Het is nu anders want ik ben niet dezelfde persoon als toen. Ik heb andere interesses en een andere besteding van mijn vrije tijd. Om nu een partner te vinden om een vaste relatie mee op te bouwen, dat zou lastiger zijn dan toen.

Ik leerde onlangs iemand kennen die in deze situatie zit. Hij heeft het nieuws nog niet zo lang geleden bekend gemaakt. Hij leeft ook niet in de stad, maar bij mijn geboortedorp in de Noorderkempen. Dat is op zich al lastig, want zelfs als je jong bent ligt het niet voor de hand om daar andere mannen te ontmoeten die dezelfde voorkeur hebben. In de stad is dat veel simpeler.

Misschien is het daarom dat hij onze hulp vraagt. Met onze hulp bedoel ik die van mij en mijn ventje. Hij kwam hem trouwens per toeval tegen, en het toeval besliste dat hij mijn naam kende uit zijn jeugdjaren. Dat was toeval ja. Dat bestaat :-)

In elk geval, we gaan uiteraard helpen waar we kunnen. Het is niet zo dat wij een enorm nauwe band hebben met de gay community, als zoiets al bestaat. Maar we hebben natuurlijk wel heel wat vrienden die ook graag mannen zien. Dat is een eerste stap en daarna zien we wel weer. Hopelijk kunnen we deze jongeman (zo noemen we dat nog net, iemand van onze leeftijd) een duwtje in de goeie richting geven. Ik ben benieuwd.

1 opmerking:

  1. Marc Van Opstal5 maart 2012 om 18:56

    'In de stad is dat veel simpeler' ... ??? NOT !
    ;-)
    M.

    BeantwoordenVerwijderen