dinsdag 28 februari 2012

Boetebudget

Ik had dus een boetebudget. De psychologe had me een hint gegeven. Als ik mij druk maak over dingen die te onnozel zijn, kan je daar best een pragmatische oplossing voor zoeken. En soms is die redelijk ongewoon. Mijn boetebudget was dat ook. Wat ik deed, is op voorhand van het boekjaar een vast bedrag opzij zetten om boetes te betalen als ik te snel heb gereden. Ja, ik weet wat je nu denkt. Je kan je ook gewoon aan de geldende snelheidsbeperkingen houden, dan heb je geen probleem. Maar dat was helaas nog moeilijker dan het boetebudget.

Maar als het meezit kan ik dat budget bijna volledig schrappen dankzij deze jongen. 49,99€ per jaar moet ik nog voorzien. iCoyote is een programma dat op de iPhone draait. Als je op een snelweg (of een grote lokale weg) rijdt, kan je zien wie er voor je rijdt en ook het programma gebruikt. Op een snelweg zijn dat vaak 20 à 30 mensen op een strook van 40 km. Als iemand van die mensen een vallende ster ziet, klikt ie op een toets en zo is iedereen die achter hem rijdt meteen ingelicht.

Het lijkt op een radardetector, zo'n toestel dat radargolven van de flitswagen opspoort. Maar het grootste verschil is, dat dit systeem wel wettelijk is. Een radardetector is dat niet. Alles wat het immers doet is mensen laten communiceren met elkaar. Er komt geen detectie aan te pas. Tot nu toe heeft het twee keer een mobiele flitser gezien. Eén had ik op mezelf wel opgemerkt, maar de tweede stond op de autosnelweg achter een brugpijler. Die had ik zonder het toestel zeker niet gezien. Dus mijn jaarabonnement is in de eerste maand al terugverdiend.

iLike iCoyote :-)

1 opmerking: