woensdag 8 februari 2012

Vatenlijn

Ik heb je liggen. Ik hoop het toch. Wie denkt er nu dat ik over 14 februari ga bloggen? Lees de titel dan eens opnieuw. Er staat dus vatenlijn, niet valentijn. Ik trap er zelf ook elke keer weer in. En deze week weer opnieuw.

Ik ben dus mijn CV aan het schrijven. Het zou leuk zijn als ik naast mijn werk dat ik nu doe er andere kleinere projecten kan bijnemen. Dan heb ik andere kennis nodig dan wat ik nu al 16 jaar doe. De programmeertaal die ik nu gebruik wordt niet vaak meer gevraagd. Dus om goed in de markt te liggen, schrijf ik best ook op mijn CV wat mijn andere kennis is.

Eén project waar ik ooit aan werkte was een vatenlijn. Dat is een lopende band die in brouwerijen gebruikt wordt om biervaten te wassen, spoelen en vullen met bier. Om dat allemaal te doen heb je een industriële besturing nodig met een PLC. En los daarvan hoorde er een soort controlekamer bij die het proces visueel in beeld bracht. Dus een computerscherm waar je een interactieve tekening ziet die de gegevens van de lijn toont. Zo kon ik uit de PLC opvragen hoe ver één vat gevuld was en dat kon ik dan visueel tonen op het scherm.

En dat heb ik jaren geleden geprogrammeerd in Visual Basic. Dus niet de taal die ik nu gebruik, maar wel iets waar veel vraag naar is. Ik zal dus op die CV op één of andere manier duidelijk moeten maken dat ik nooit iets voor geliefden heb geprogrammeerd. Het ging over bier :-)

2 opmerkingen: