zondag 18 maart 2012

Addict

Ik ben nu echt verslaafd. Maar geen ongezonde deze keer. Verslaafd aan geocachen. De afgelopen acht dagen heb ik acht schatten gevonden, op vier cachedagen. Goed voor de statistieken. En telkens was het gezelschap anders, één keer was ik zelfs alleen.

Die van gisteren was een primeur voor mij. Een nachtcache is er eentje die je in principe echt alleen 's nachts kan doen. Deze week onder de brug van de Antwerpse ring werd aangeraden om dat 's nachts (of toch in het donker) te doen, maar de optie overdag was mogelijk. Alleen zou je te veel bekijks hebben van het drukke verkeer op de ring. Het is een raar zicht als iemand in een brugpijler klimt en misschien zouden passanten dat wel verdacht vinden.

Maar gisteren was het dus anders. Je moest hem 's nachts doen, want overdag zijn de tips niet zichtbaar. Truukjes met reflectoren en UV licht werken enkel als je het daglicht inruilt voor zaklampen met gewoon licht en eentje met UV licht. Gelukkig waren we daar goed op voorzien.

Wat is nu het moordwapen? Eén van de items moet vingerafdrukken bevatten.En dan heb je UV licht nodigOok geheimschrift in UV

De nieuwe zaklamp moest ik uittesten. De lichtsterkte is 1200 lumens, maar dat zei me niks. Tot ik de knop aanzette :-)

De kleine witte puntjes in de bomen zijn reflectoren die je ziet oplichten. Het spoor was zo niet moeilijk te volgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten