zaterdag 17 maart 2012

Time of my life

Het was januari 1988. Ik zat in het laatste jaar - voor de eerste keer ;-) - en mijn klasgenoot was Gert Verheyen. Hij had toen al veel talent als voetballer, maar wellicht was hij nog niet zo bekend. Hij gaf een feestje, maar ik herinner me niet meer wat de reden was. Of was het feestvarken iemand uit zijn vriendenkring, dat kan ook. In elk geval, ze hadden een DJ nodig.

De festiviteiten gingen door in Zundert. Van de locatie weet ik alleen nog dat het enorm afgelegen was, en je moest over kleine binnenwegen er naartoe rijden. Je stak dus net de grens België-Nederland over op een karspoor. Bij wijze van spreken dan toch. Het zou de allereerste keer zijn dat ik samen met mijn broer en neef DJ zouden zijn. In het echt dan, niet op een familiefeestje of bij vrienden op de barbecue. Nu dus echt, met een echte deftige muziekinstallatie, een echte platencollectie en een echte vaste prijs + uurtarief voor de overuren.

Mijn vader werkte bij de NMBS en hield zich bezig met douaneformaliteiten van het goederenvervoer. Hij had me al eens uitgelegd wat invoer, uitvoer en doorvoer van goederen in een land wilde zeggen. Ik had ooit een spreekbeurt moeten maken over het beroep van mijn vader. Dus ik was goed ingelicht. De grenzen binnen Europa waren nog niet open zoals vandaag. Hij maakte zich zorgen over de muziekinstallatie die we in een gesloten aanhangwagen over de grens zouden brengen. Wij lachten alles weg want wie zou nu controles uitvoeren op een karspoor in Zundert?

Als ik me niet vergis zijn we de installatie de dag op voorhand gaan plaatsen. We reden de grens over en een paar honderd meter verder komt uit het bos een agent tevoorschijn. Ze waren blijkbaar met z'n tweeën en eentje vroeg of we iets aan te geven hadden. We konden de nodige documenten voorleggen en mochten verder rijden. Ik weet niet of ze de lading gecheckt hebben, maar ik weet wel dat ik blij was dat we alles geregeld hadden.

Toen we aankwamen vertelden we het verhaal aan de mensen die het feestje organiseerden en ze konden het niet geloven. Het feestje was een groot succes. De film Dirty Dancing was net verschenen en iedereen werd gek van het nummer (I've Had) The Time of My Life. Gelukkig had ik het net gekocht, want ik kende het zelf niet. Ik heb het wel een keer of vijf moeten draaien. En toen kon je niets downloaden ter plaatse. Je moest je platen kennen!

Maar het was een begin van een hele leuke periode. Er zijn nog heel veel leuke feestjes, feesten en bals gevolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten