donderdag 22 maart 2012

Interesses / vrije tijd

Dat onderdeel is moeilijk in te vullen. Maar ik ben ervan geschrokken. Alles wat er nu staat is nieuw. Op één na zijn alle activiteiten die ik nu als hobby op mijn CV heb gezet nieuw sinds een jaar. Of misschien twee jaar.

Geocaching, actief blogger, gaming op diverse platforms, videomontages, lid van een schuttersclub, DJ (sporadisch). Zo staat het er nu. Zes hobby's waarvan er vijf nieuw zijn. Had je me twee jaar geleden gevraagd: wat zijn jouw hobby's? dan zou ik enkel gaming kunnen zeggen. Als ik het zo bekijk deed ik in feite niet zo veel. En dat is iets wat me al een tijdje verbaast. Ik vraag me dan af wat ik dan vroeger deed in die tweede schijf, de schijf van 8 uur ontspanning.

Voor die videomontages ben ik nu trouwens een jaartje bezig met Final Cut op de iMac. Dat is zo mega veel fun, maar ik kan er echt nog niks van. Het is bedoeld voor professionele toepassingen en het heeft zo oneindig veel mogelijkheden dat ik eraan denk om er een cursus voor te volgen. Nu probeer ik altijd maar wat, en vaak lukt het wel. Maar de echte basis moet je eigenlijk ooit eens gezien hebben. Oeps weeral plannen. Dimmen, Jan, dimmen...

In ieder geval, ik ben erg blij met het lijstje. Het houdt me niet alleen bezig, maar ik heb nu veel meer het gevoel dat ik ook nog leef nadat de dagtaak erop zit. Vroeger was dat helemaal niet zo. Dan was gaming en rond de TV hangen het enige dat ik deed. Maar nu zit het dus vol. Misschien soms een beetje te vol, want de weekavonden staan ook vaak volgepland. Alles staat er trouwens nog niet bij hè, want lunchen, chatten, forummen en diabetescafé's bezoeken hoort er ook nog bij. Alleen kan je daar niet veel mee op een CV.

Dat is nu trouwens de vraag. Zet je dit wel op een CV? Als ik over deze blog begin, komt misschien iemand zoeken naar meer info. En niet alles wat hier staat maakt mij even aantrekkelijk als werknemer. En schrijf je dat je in een schuttersclub zit? Vele van de mensen die ik er ontmoet heb houden het voor zichzelf, want het komt nooit op een positieve manier in de aandacht. En dat ik sporadisch DJ ben moest er zeker bij. Vooral dat het nu heel erg sporadisch is... als ik elke vrijdag en zaterdag plaatjes draai, ben ik misschien tijdens de werkuren te moe om mijn job te doen.

Bon, het staat er zo op en we laten het nu zo. Ik ben vooral blij dat ik nu iets te zeggen heb. Want vroeger zou dit een lege lijn geweest zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten