vrijdag 23 maart 2012

John Harris

John Harris Fitness was een speciale club. Eerst had ik de software voor de fitnessclubs geïnstalleerd bij enkele clubs rond het Antwerpse. Het systeem van beheer van leden, beurtenkaarten en toegangscontrole was redelijk uniek en dat was onze troef. Ik zeg onze want ik werkte nog als programmeur voor mijn eerste werkgever. In 2000 werd ik zelfstandige en ik nam de software mee.

Er was net een nieuwe klant bijgekomen, en die heette dus John Harris Fitness. Hij trok zich weinig aan van de unieke kenmerken van onze software. Want het was geen gewone fitnessclub, maar een fitnessclub in een hotel. Het Radison SAS hotel in Brussel. Leden hadden ze niet, enkel hotelgasten. Beurtenkaarten dus ook niet en toegangscontrole was al helemaal overbodig. Een aantal bijkomende functies werden voorzien om hotels ook toe te laten met de software te werken. Leden kregen een kamernummer en saunabeurten werden via de hotelrekening verrekend.

En ze waren tevreden. Anders dan de andere clubs, want het ging er minder gemoedelijk aan toe dan in de gewone fitnessclubs. Elk klein foutje in de software werd ook meteen in het groot en breed doorgegeven in mijn mailbox. Toch werd beslist om ook in de nieuwe club de software te plaatsen. De club lag aan het meer van Genval, een klein stukje paradijs dat ik niet kende. Vanuit de club in Brussel reed ik naar de club in Genval op 20 minuutjes want het ligt er in vogelvlucht dichtbij. Maar de wereld van verschil tussen Brussel centrum en dat stukje paradijs is me altijd bijgebleven.

Toen zei ik tegen mijn ventje dat ik daar wel eens wou overnachten, in dat mooie hotel. En dat doen we dit weekend. De fitnessclub is nu verdwenen, maar daar had ik toch niks meer te zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten