woensdag 7 maart 2012

Morgen

Kop op, het zal wel beteren. Morgen is een nieuwe dag. Dan kan je er weer 100% voor gaan. Als je er eens een nachtje over slaapt, ziet alles er beter uit.

Ik heb het altijd vreselijk melig gevonden. Toen ik me heel erg slecht voelde waren dat woorden die mensen gebruikten om me op te peppen. Ik heb er nog gehoord, hoor. Morgenstond heeft goud in de mond. Laat wat zon in je leven. Ik had er een hekel aan want wat weten zij er nu van. Hoe weten zij nu hoe ik me voel. Een nachtje slapen verandert daar geen sikkepit aan. En dat was ook zo, want de dag nadien was het niet beter. De nieuwe dag zag er even slecht uit, vaak nog slechter. De raad was goed bedoeld, maar nutteloos. Het werkt niet als je erg ongelukkig bent. Ik werd zelfs kwaad op die onzin.

En toen is het veranderd. Het is niet de goede raad van toen die het heeft gedaan. Als ik er aan terug denk, vind ik het nog altijd te melig. Maar ondertussen is het waar. Als ik wakker word, ziet het er wel beter uit. Dat is zo bijna elke dag. Een nieuwe dag ziet er mooi uit. Er staan meestal wel dingen op de agenda die niet leuk zijn. Maar elke dag kan ik minstens één ding verzinnen dat wel leuk is. Eén ding waar ik 's morgens naar uit kijk. Als dat ene ding er niet is die dag, dan verzin ik iets. Veel moet het niet zijn, maar ik doe iets dat leuk is. Altijd. Elke dag minstens één ding.

Deze week had ik één dag waar er niks op stond. Alleen verplichtingen, geen enkel puntje dat in mijn inventaris zou terechtkomen als positief. Dan heb ik er eentje gemaakt. Helemaal alleen, zelf verzonnen. Kijk, mama, zonder handen... Ik heb een kleine geocache wandeling gemaakt in de stad. Vlakbij liggen schatten verstopt en ik heb er ééntje gevonden. Een andere geprobeerd, zonder succes. Maar daar is iets mis met de schat, ik heb de schattenlegger daarover geïnformeerd. En voilà, de inventaris van die dag had minstens één pluspunt. Hij had er uiteindelijk meer, want je ziet er meer als je goed kijkt. En je zicht is beter als je al een beetje blij bent. En dat ben je al met één pluspunt.

De positieve spiraal heet dat :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten