dinsdag 6 maart 2012

Google

Google komt langs. Zo ging dat vroeger toch, maar nu is het anders. Ik had vroeger een website die ik nauwgezet in 't oog hield om te kijken wat er zoal bewoog. Dat was belangrijk want het aantal bezoekers en de pagina's die aangeklikt werden waren argumenten om reclame te plaatsen op de site. Zo ver is het net niet gekomen want mijn website was plots minder aantrekkelijk toen de hype rond het Atkinsdieet wat minderde. Anders had er reclame voor Bifiworstjes en Cavalier chocolade op gestaan. Misschien hè, de mensen hadden een vraag in die richting gesteld. En ik moest dus harde cijfers hebben qua bezoek.

Daar heb ik gezien dat geregeld Google op bezoek kwam. Niet alleen Google, ook andere zoekmachines bezochten op regelmatige tijdstippen, elke 2 à 3 dagen, de website. De pagina's werden ingelezen en vanaf dan kon je als potentieel zoekresultaat dienen. Je pagina kwam tevoorschijn als een aantal trefwoorden overeenkwamen met de vraag die iemand in Google had gesteld.

Nu zie ik hetzelfde gebeuren op deze blog, maar het is anders. Google komt nooit meer op bezoek maar de resultaten zijn onmiddellijk beschikbaar. En dat is opvallend, want ik zie het nu ook echt gebeuren. Ik zie nu mensen die niks van deze blog weten en hier via een zoekopdracht terechtkomen. En dat werkt dus direct, ik heb het zelf ook uitgetest. Vanaf de eerste seconde dat een pagina op de blog komt kan je ze Googelen. Typ nu de vorige zin maar eens in in Google, en je komt hier terecht (hoop ik)

ik zal het in jou plaats doen, dit is de zin:

Vanaf de eerste seconde dat een pagina op de blog komt kan je ze Googelen


En nu zie ik dus allerlei gekke zoekwoorden verschijnen. Dit zijn zoekwoorden die mensen deze week intypten in Google, en dan op deze blog terecht kwamen.

amberes appartement
geluidsoverlast buren appartement
blog verbouwing
new beat kleding
diabetescafé lokeren
blanc cassé broodjeszaak
dr phil zegt dat hij nooit drinkt
nootjes zin maar geen nachtwinkel

Vooral "diabetescafé lokeren" vind ik straf. Als je dat Googelt, sta ik als derde resultaat. Dat is niet echt betrouwbaar hé, ik heb er ooit eens iets over geschreven maar heb er voor de rest niks mee. En new beat kleding komt vaak terug, hoewel ik daar nooit iets over schreef. Bizar hè, maar ik vind het wel grappig. En nu wordt het erger, want op deze pagina staat wel new beat kleding.

new beat kleding new beat kleding new beat kleding ...

zou het nu erger worden ? ;-)

4 opmerkingen:

 1. mohhahahahha je brengt me toch altijd aan het lachen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe zie jij dat dan? Ik ben ook wel eens nieuwsgierig hoe mensen bij mij terechtkomen. 't Is alvast hilarisch! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het overzicht van je blog (op "ontwerp" klikken) kan je statistieken zien. Daar op "verkeersbronnen" klikken, dan zie je vanaf welke sites men binnenkomt. Als dat Google is, staat onderaan een stukje "zoekwoorden"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me af wat de persoon die vandaag zocht naar "bewegende chocolade vraagtekens plaatjes" hier kwam doen. Of wat hem bezielde om zoiets in te typen om te beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen