dinsdag 29 mei 2012

73

Veel te snel gereden! Doeme toch. En deze keer dus een boete die kan tellen, wel 180€

Meteen werd ik kwaad toen ik de brief opende. Niet omdat ik te snel reed, want dat gebeurt soms nog. Ik ben zeker geen straatracer, maar 50km/h op de stukken die hier richting autosnelweg liggen is irritant weinig. Ik ben niet de enige die er zo over denkt, menig brave huisvader is daar al verrast door de arm der wet. Lees die vorige zin heel goed, ik bedoel daar dus niet mee dat ik een brave huisvader ben ;-)

Ik werd wel kwaad omdat dat niet zou mogen. iCoyote is dat speeltje dat ik op mijn iPhone heb staan om dit soort akkefietjes te vermijden. Ik betaal 49€ per jaar voor de service van die brave mensen, en blijkbaar heeft het niet gewerkt. Toch had ik al twee keer een waarschuwing gekregen die me een boete heeft bespaard, dus met het systeem is niks mis. Ik kreeg al meerdere waarschuwingen, maar die zijn niet altijd accuraat. Soms is de agent in kwestie die de machine bedient misschien net aan de middagpauze begonnen of heeft ie een schoonheidsslaapje van doen. In elk geval, ik kreeg meer waarschuwingen dan er wagens stonden te flitsen.

Maar beter zo dan omgekeerd. Nu stond er wel een en ik kreeg geen waarschuwing. Bij nader inzien denk ik te weten hoe het komt. Het blijft software, en het blijft een computer natuurlijk. Het ziet er uit als een telefoon maar het is een computer. Die moet je opstarten en daar loopt het mis. Hij moet in de batterijlader en de toepassing moet opgestart zijn vooraleer ik waarschuwingen krijg. Tegen de tijd dat dat gebeurd is, ben ik al aan de oprit van de autosnelweg. Ik weet het, je mag dat niet doen terwijl je rijdt. Ik ben dan ook geen brave huisvader, remember?

Wie zich brandt moet op de blaren zitten. Er zit dan ook niks anders op dan de boete te betalen. Zoals een brave huisvader dat doet.

3 opmerkingen: