woensdag 30 mei 2012

Afwezig

Mijn grootvader zaliger zei altijd: goed nieuws komt nooit met de post. Dat is ook zo, als ik post krijg is dat nooit een aangenaam bericht. Meestal zijn het rekeningen of formulieren die ingevuld en teruggestuurd dienen te worden.

Aangetekende post is nog veel erger. Het is op zijn minst irritante post want iemand heeft zich zo druk gemaakt dat ie geld over had om me een brief te sturen en te zorgen dat ik hem zeker lees. Alleen loopt het daar behoorlijk fout. Sinds ik op het nieuwe adres woon krijg ik geregeld aangetekende zendingen. Dat was vroeger ook zo, alleen nu ben ik blijkbaar nooit thuis. Telkens zit er een klein papiertje in de bus waarop de postbode een vakje heeft aangevinkt dat zegt dat ik afwezig was.

Na een brief of 2-3 denk ik tiens, dat is toch raar dat ik er telkens niet ben als de postbode langskomt voor die zending. Na een stuk of 10 weet ik dat het helemaal niet klopt. Er wordt systematisch elke keer een briefje in de bus gestopt dat zegt dat ik er niet ben. De postbode belt nooit aan om mij de aangetekende zending voor te leggen. Ik ben er inmiddels zeker van dat ik al die keren gewoon thuis was.

Het werd helemaal duidelijk toen ik persoonlijk aangetekende post kreeg, dus niet op naam van mijn bedrijfje. Persoonlijk krijg ik dat nooit, want zo'n spannende dingen gebeuren er niet in mijn privéleven. Maar het toeval wil dat ik kort na elkaar twee bestellingen plaatste bij geocachingshop.nl. Die worden aangetekend verzonden. Het was geen toeval dat er twee bestellingen waren, dat was slordigheid. Mijn geocache spiegeltje was op de eerste schattenjacht al verloren gegaan en ik bestelde een nieuw. Een beter natuurlijk. Punt is dat die aangetekende zending braaf werd afgeleverd door de postbode.

Vandaag vroeg ik verduidelijking bij de post. Hoe het kan dat alle aangetekende post op mijn firma genegeerd wordt maar persoonlijke post wel de bestemming bereikt. Het telkens ophalen op het postkantoor is geen pretje want de wachttijden zijn onmenselijk in de binnenstad. Het antwoord is dat ik een volmacht nodig heb mijn post te mogen ontvangen. Ik moet 35€ betalen om 3 jaar lang recht te hebben om aangetekende zendingen te ontvangen. Zendingen die ik zelf al liever niet zou lezen, maar soit.

Waarom ik hier niks van wist, want vroeger was het niet nodig, daar kon de dame geen uitleg over geven. Waarom ik telkens een bericht kreeg met "u was afwezig" daar kon ze wel op antwoorden. We hebben gewoon geen vakje "u heeft geen volmacht" hè meneer, dat snapt u toch wel.

Nee dat snap ik dus niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten