zondag 6 mei 2012

STF

Doeme doeme doeme...

Ik had zo graag eens een titel FTF geschreven maar het lukt dus niet. Het gaat om de podiumplaatsen als je een schat zoekt. Een nieuwe geocache die gepubliceerd wordt, zal binnen de kortste keren gevonden worden. Er zijn nu eenmaal heel wat mensen die alle schatten in hun omgeving al gevonden hebben. De enige uitdaging is dan om nieuwe schatten die gelegd worden als eerste te vinden. Dan krijg je dus de eerste, tweede en derde plaats. FTF = First To Find, STF = Second To Find, TTF = Third To Find.

Maar je kan daar dus niet zomaar aan meedoen. Wanneer er een nieuwe schat wordt gepubliceerd moet je dat dus onmiddellijk weten, anders zijn andere mensen je voor. Daar bestaat software voor, die op de website van geocaching op vaste tijdstippen kijkt wat de dichtsbijzijnde cache is. Die heb ik dus draaien sinds vorige week. Als er een nieuwe schat in een straal van 20 km rond mijn thuiscoördinaten tevoorschijn komt, gaat er een sirene af. Dan is het zaak om direct in de auto te stappen en op zoek te gaan.

Dat heb ik dus dit weekend vier keer geprobeerd. Zaterdagmorgen was er al direct alarm. Een nieuwe schat in Schelle. Maar ik dacht, ik hou dat even in 't oog om te zien hoe snel die nu gevonden wordt. Het was één van de eerste keren dat ik de software aan het werk zag. Toen die na de middag om 16u nog steeds niet gevonden was, ben ik er naartoe gereden. Ik vond hem redelijk snel, alleen... ik was dus tweede. STF ! En het stomme was, de eerste had pas om 16u gelogd! Ik had dus heel de dag tijd gehad om hem toch op te pikken.

Dan nog één geprobeerd in Temse, die stond ook al verdacht lang not found. Ik kwam op de parking van de Lidl terecht op een zaterdag namiddag. Niet echt het ideale moment om in de struiken te gaan zoeken. Toch heb ik dat een kwartiertje geprobeerd maar de vele rare blikken die ik kreeg van de bezoekers op de parking deden me onverricht huiswaarts keren. Wellicht daarom is de schat pas 's avonds laat gelogd als eerste vinder. Als je wat tijd hebt om te zoeken lukt het wel.

Dan vanavond, identiek scenario. Ik krijg een alarm net voor het avondeten. Omdat ik natuurlijk niet zomaar het eten van mijn ventje wil binnenschrokken wacht ik rustig af tot na de maaltijd. Als ik op de bewuste plaats aankom in Hove, is hij nog steeds niet gelogd op de website. Ik denk dus dat ik eerst ben, want hij staat maar anderhalf uur online. Ik begin te zoeken en krijg direct gezelschap van een team van drie personen. Uitgedost met Geocaching.com keychain, t-shirt en drie GPS'en. Wij nerds verraden onszelf zo gemakkelijk :)

De meest ervaren cacher heeft 1700+ finds op zijn palmares. Ik begin te vrezen dat ik het nooit haal tegen deze drie die-hards. Toch ben ik degene die als eerste het filmrolletje uit een boomstam oppikt. Natuurlijk is de vreugde groot. Ik ben toch de eerste. Tot blijkt dat er nog iemand anders me voor was. Een dik half uur eerder is de logtijd van de winnaar op het papiertje geschreven. En die is al verdwenen, maar zal thuis pas online ingeven dat ie eerst was. Ik ben dus weer STF. De specialisten TTF. Dat doet toch een beetje deugd.

I love this game :-)

Alleen wil ik wel een blogtitel met FTF :-)

1 opmerking:

  1. Damn jantje! Je komt er wel. Rome is ook niet op één dag gebouwd. Succes! En hou vooral die sirene goed in de gaten. Ik voel de spanning tot hier.

    BeantwoordenVerwijderen