zondag 17 juni 2012

Kennedy

Awel ik vind dat dus straf. Dat je met de fiets door de Kennedytunnel kan. Wees gerust, je zal niet op de verkeersinfo op de radio komen als een fietser in de Kennedytunnel. Gelukkig is er een aparte tunnelkoker voor fietsers. En dat vind ik dus straf. Het is niet straf dat die daar ligt, maar ik vind het heel straf dat ik er niks van wist.

Daarvoor moet je 23 jaar in Antwerpen wonen. Ik tel nu mijn apejaren op kot mee om het wat erger te doen lijken. Het was toen al trouwens dat we de Waaslandtunnel gebruikten om met de auto te gaan shoppen in de GB. We hadden toen al door dat je rond het spitsuur helemaal vast zit op de rechteroever, want de beide tunnels lopen dan helemaal vol met avondspits.

Maar de Kennedytunnel - de fietsversie - ontdekte ik op weg naar een geocache op linkeroever. Net zoals ik door dezelfde hobby al geleerd heb dat mensen die verder van de stad wonen een gratis veerboot kunnen gebruiken die elk half uur vaart. Met die van Schelle heb ik al eens een schat gevonden. Maar ook Hemiksen en Hoboken hebben er één. Awel, ik wist wist dat dus niet. Wat een mens al bijleert op schattenjacht.

Maar dit is de Kennedytunnel. Er is een lift die lijkt op een kabelbaan.
Pretpark vlak bij de deur :-)


2 opmerkingen:

  1. Jan. DEES MEENT GE NIE!
    Dat het bestaat, een Antwerpenaar die het bestaan van de fietsertunnel niet kent. Ik denk dat je daar zelfs buiten Antwerpen-city hard naar moet zoeken, naar zo'n mensen. Ik ben helemaal in shock. En de echtgenoot met mij mee! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik dacht al dat je dat ging zeggen.. Ik schaam me dood. In my defense: ik fiets weinig, ben eigenlijk van de Kempen en Werner wist het ook niet :-)

    BeantwoordenVerwijderen