dinsdag 5 juni 2012

Lijstjesman

Dat ben ik dus niet hè. Laten we dat heel duidelijk stellen.

Maar het is een goed voornemen dat zou vervolgd worden. Dat had ik twee weken geleden hier getypt... wordt vervolgd...

En het zal je misschien verbazen, maar het werkt. Mag ik de eerste zin dan meteen weer in vraag stellen? Misschien ben ik wel een lijstjesman. Misschien is de afkeer die ik heb van todo-lijstjes behandelbaar. Ik heb in elk geval een poging gedaan die dat woord waardig is.

De lijstjes zijn uitgebreid met nieuwe pagina's. Er is een pagina Jobs bijgekomen omdat ik deze week in de hoogste prioriteit schiet in het zoeken van een nieuwe uitdaging op professioneel vlak. Wellicht lukt dat goed omdat ik ook gewoon niet meer werk nu. Het oude probleem is terug en het is erger dan toen. Het heeft dus opnieuw geen zin om volop aan het programmeren te schieten als ik geen enkele garantie zie dat het nog goed komt.

Maar die pagina is dus nieuw, en andere pagina's zijn al volledig afgewerkt. Ik geef toe, de moeilijkste pagina's missen nog vinkjes die aanduiden dat een puntje is uitgevoerd. Maar ik ben bijvoorbeeld al op zoek gegaan naar een nieuwe autoband. Dat stond in de moeilijkste lijst, die waar ik het meeste weerstand bij ondervind. De pagina DJ is helemaal aangevinkt op één item na. Mooi toch, want ook daar stonden punten die wel wat arbeid vereisten en waar ik best tegenop zag.

Maar ook de lijst met beloningen is maagdelijk wit qua vinkjes. Dat heeft dan ook te maken met het feit dat één bepaald item bijna was aangeschaft maar ik kon me net inhouden. Het gaat om dit wifi backpac voor mijn GoPro'tje dat deze week gelanceerd werd. Ik wacht er al enkele maanden op en nu was het zover. Alleen... er staat één zinnetje bij dat me heeft weerhouden om op de bestelknop te klikken:

Live stream video or share photos and videos directly to the web from your GoPro, wherever you have a network connection (coming soon).

Dat was niet de afspraak! Die coming soon moet weg! Daar was het net om te doen. Live stream video op de iPhone zodat je kan zien wat de camera nu filmt. Ze hadden net zo goed kunnen zeggen dat hun huiswerk nog niet af is.

Bon, al bij al ben ik een tevreden man. Lijstjesgewijs dan toch. De tip die ik kreeg van een vriend om deze manier van werken opnieuw op te pikken is goud waard. Het goede voornemen blijft om alles ooit aangevinkt te krijgen. Zowel de lastige todo's als de leuke wishlist.

En zelfs de dictafoon is nog in gebruik. Nu alleen nog onthouden dat je af en toe eens luistert naar wat je hebt ingesproken.

Misschien moet ik dat ook op een todo lijstje zetten ;-)

1 opmerking: