zaterdag 21 juli 2012

Nostalgie

Het was steeds weer een hoogtepunt van 't jaar. Moest ik toen scores geven, dan zou dat steevast een 10 zijn. En als het meezit doe ik dat nog één keer. For old times sake.

In mijn jeugdjaren ging ik met de fiets op vakantie. Met een kleine iglotent op pad. Een camping uitzoeken en als enige zorg zien dat er spijs en drank is. Dat ligt niet voor de hand, want er is materiaal voor nodig. Kookgerei en een draagbaar vuurtje voor het avondmaal. Plastic borden en bestek voor het ontbijt. Alles is behelpen en luxe heb je niet. Maar dat is net de charme van het ganse concept.

Toen was het vooral uit budgetaire overwegingen. Nu zal dat minder meespelen. Toen was het voor 10 dagen en nu een weekendje. Toen om te fietsen en nu voor de statistieken. Die van de geocachewebsite bedoel ik dan. Er ligt immers een speciale geocache in Namen. Hij heeft coördinaten met veel nulletjes en elke echte fan moet die gedaan hebben. We kunnen even de grens over richting Frankrijk, want ook het aantal landen staat in de statistieken.

Ik kan nog uitvluchten verzinnen hoor, waarom we per se met een tentje op pad moeten gaan. Maar de bottom line is natuurlijk nostalgie. Als het vroeger zo veel fun was, waarom zou het nu niet meer zo zijn. Mijn geocache buddy dacht er net zo over. En als alles meezit spenderen we binnenkort één weekendje in de Ardennen. In een iglotent. For old times sake :-)

1 opmerking: