vrijdag 10 augustus 2012

Friday the 13th

Vandaag was het zover. De tweede nachtcache beloofde een taaie te worden. Moeilijkheidsgraad 5 (op 5) en terrein 3,5 op 5. En dat hebben we dus geweten. Eerst hadden we nog een andere cache in gedachten, maar we besloten toch om deze te proberen. De andere zou immers lang kunnen duren. Ahum !!

We zijn meteen goed begonnen. Op de parking moesten we al enkele belangrijke tips verzamelen. Een grote ijzeren doos zelfs met een heel scenario in van wat ons te wachten staat. Helaas merkten we dat pas toen we aan waypoint één arriveerden. Direct weer naar af dus, want het draaiboek kan je echt niet missen.

In de bossen liep het helemaal mis. We zagen niks anders dan pijlen en aanwijzingen in de straal van de UV lamp. Je zou voor minder denken dat je dus wel goed bezig bent. Dat we niks konden afleiden uit de rare tekens bleek dus normaal te zijn, want het was werk van houthakkers en niet van cacheleggers. Omdat we ondertussen meer dan een uur kwijt waren en het stilaan duidelijk werd dat we de cache nooit op één nacht zouden vinden, werd beslist om het op te geven.

Bij het beginpunt liepen we de cachelegger tegen het lijf. Voor de tweede keer al trouwens. Hij was samen met enkele collega's de cache nog wat aan het verbeteren. De natuurelementen hadden enkele sporen minder duidelijk gemaakt. Hij kon ons overtuigen om op zijn minst de ene fout recht te zetten die we hadden gemist. Een ijzeren plaatje met coördinaten hing zo in 't zicht dat niemand van de vier leden van onze groep het gezien had. Hoe sterk de zaklampen ook waren ;-)

Eens dat plaatje was gevonden, beslisten we toch om één stadium verder te gaan. En van het één komt het ander. En voor je 't weet is het 4u30 in de ochtend. We waren moe maar voldaan toen we de schat vonden. Hem openen was een ander paar mouwen. Niet door de slotjes, want die kon ik zelfs kraken zonder code. Dat wordt wellicht nog verholpen. Maar de verrassing zat vanbinnen. Een zenuwslopend kubusje moest nog geopend worden om aan de stash te geraken. Maar ook dat lukte na enkele pogingen.

Ik kan in elk geval zeggen dat dit de leukste en meest uitdagende cache was die ik tot nu toe deed.

Uiteraard zijn daar ook beelden van. En uiteraard komen die later hier wel langs. Maar hier is alvast de teaser van de cache. Geef toe, dat wil je toch direct proberen als je het ziet :-)
1 opmerking: