zaterdag 25 augustus 2012

Jungle

Pas op: deze blog bevat spoilers !

Toen we twee weken geleden besloten om een nachtcache te proberen, hadden we eerst één welbepaalde tocht in gedachten. We besloten om die tocht niet te doen wegens te lang. Mensen die de schat al hadden gevonden vertelden op de website van geocaching.com dat het best wel wat tijd in beslag nam. Zes of zeven uur wandelen was geen uitzondering, eerder de regel. Daarom besloten we toen een andere te nemen. Uiteindelijk bleek dat ook een hele zware kluif.

Met het idee dat we dat dus best moesten aankunnen hebben we vandaag dan toch besloten om de "grote" te doen. Geklungel in de jungle heet ie. En geklungeld hebben we. En een jungle was het. Vooral dan door de overdreven uit de kluiten gewassen netels. Maar echte cachers geven daar niet om natuurlijk.

Het was een geweldig mooi parcours met alles wat je in een nachtcache kan stoppen. Alles wat het onmogelijk maakt om de schat overdag te vinden bedoel ik dan.


Gelukkig waren we goed voorzien van de nodige attributen. Deze kleine reflectoren zie je overdag niet. Enkel als je er met een zaklamp tegenaan schijnt, lichten ze op. Met het 1200 lumens model dat ik bijhad was er niet veel aan. Je ziet al van ver waar de lichtjes reflecteren.


Soms moesten alle lichten echt gewoon uit. Van ver zag je deze leukerd al lachen als het helemaal pikdonker was. Bij het minste licht valt het niet meer op. Soms moesten we dus ook doseren...
De echte leuke onderdelen - zoals deze ledematen - hadden een cijfer gekregen dat je enkel in UV licht ziet. Een goede UV zaklamp was dan ook onmisbaar, want met het gewone licht zie je enkel de hand, niet het cijfer.

En heel vaak was er zoiets als dit. Een attribuut waar coördinaten op staan... die verkeerd zijn! Want als je naar die plaats loopt, vindt je alleen een stickertje waar "fout" op staat. De opgave goed lezen en je niet laten vangen was de boodschap.Heerlijke cache gehad, wellicht de leukste tot nu toe. Wel bijna 8u gewandeld in de donkere nacht. Zeg nu nog dat ik niet sportief ben !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten