vrijdag 24 augustus 2012

Woef

Meestal weet ik er niks meer van, maar de laatste weken was het af en toe anders. Als ik droom over iets, ben ik dat meestal vergeten tegen de tijd dat ik wakker word. Ik liet me vertellen dat je eigenlijk elke nacht droomt, maar dat je het meestal gewoon vergeet. Tenzij het een nachtmerrie is, of tenzij je plots wakker wordt.

De keren dat ik me nu herinner hebben één ding gemeen. De droom was telkens anders, maar op het einde kwam er altijd een hond aan te pas. Net als dat varkentje met de lange snuit, maar nu veel irritanter. Ik word behoorlijk slecht gezind wakker omdat er telkens een hond in de weg loopt in mijn droom. Hij heeft ook een heel vervelende blaf.

Vandaag was het ook zo. Ik weet de droom niet meer, maar op het einde wandelde ik rond in de Pothoekstraat. Dat is de straat waar ik vroeger een huis had. Hij blijft maar blaffen en ik geef hem een schop. Maar ik raak hem niet en hij blaft gewoon verder. En de laatste weken was het dus vaker zo. Alleen snap ik sinds vanmorgen waar hij woont.

In mijn GSM woont ie! Ik heb een aparte ringtone die ik gebruik als wekker. Dat is het geluid van een hond die blaft. Het hoort irritant te zijn, want je moet er van wakker worden. Normaal is dat ook zo, maar al een lange tijd werd ik wakker vóór de GSM begon te blaffen. Ik zet dan de wekker uit nog voor het geluid daar is. Ik kende het geluid van de hond niet meer. Bovendien staat het belsignaal stil omdat ik niemand wil storen tijdens kantooruren. Daarom word ik er meestal ook net niet van wakker, maar toch hoor ik het blijkbaar genoeg om het beest in mijn droom te laten.

Misschien moet ik Querty of Azerty eens laten miauwen en dat gebruiken als wekker.

Dat is in elk geval minder irritant ;-)

1 opmerking:

  1. Mijn Myra komt dikwijls genoeg met hare natte neus duwen, ook als je mag uitslapen, en das best ook irritant hoor Jan..

    BeantwoordenVerwijderen