maandag 17 september 2012

De Chokotoffboekhouding

Een jongedame komt binnen en kijkt even rond. De mensen die in dit kantoor zitten zal ze wellicht niet allemaal kennen. De helft van de computers wordt bediend door een interne medewerker, de andere helft zijn externen. En dat zijn misschien gezichten die vaak veranderen.

Toch heeft ze redelijk vlug door aan welke kant ze moet zijn. De namen op haar blad zijn een selectie van interne medewerkers. Maar niet alle interne medewerkers werden opgelijst. Ik zie het omdat ze enkele medewerkers niet aanspreekt, hoewel ze hier ook intern werken. Ik heb niet meteen door waarom de ene medewerker wel op de lijst staat en de andere niet.

De gelukkigen die wel op de lijst staan krijgen een snoepje. Een Chokotoff! Het is de beloning omdat ze de wagen aan de kant laten staan. Ze komen met het openbaar vervoer of met de fiets naar het werk.

Er moet ergens een vergadering geweest zijn waar dit werd beslist. Zou het helpen als we mensen een aanmoediging geven? En onder welke vorm gaan we dat dan doen? En wie houdt de boekhouding daarvan bij? We zijn immers niet de enige kantoorruimte in het gebouw. En we zijn niet het enige gebouw binnen het overheidsagentschap. Zouden de mensen in Gent en Antwerpen dezelfde beloning krijgen?

Ik weet wel dat ik ze niet kreeg. Ah ja, omdat ik een externe ben. Een externe externe dan nog, dan heb ik zeker geen recht op een Chokotoff. Maar ik kwam wel voor de eerste keer met de trein deze week. Als ik dat volhoud wil ik er ook eentje :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten