woensdag 26 september 2012

My life part II

Ik vind het goed klinken als titel. Het is om te beginnen een werktitel. Dat noem je toch zo als je aan een boek begint? Ik ken er niks van, dus ik ga er maar vanuit dat het klopt. En ja, ik ga dus echt een boek schrijven.

Niet dat ik meteen grote doelen stel hoor. Ik dacht er al langer aan en een tijdje geleden leerde ik iemand kennen die dat ook doet. Hij is er aan begonnen, verder weet ik niks. Dat zal hier ook de eerste stap zijn.

Ik wil alles kwijt wat hier al stond en meer. De termijn klopt immers niet, want pas één jaar en enkele maanden bestaat mijn blog. En als ik juist tel begint my life part II in oktober 2007. Toen werd ik in het ziekenhuis opgenomen nadat ik een epilepsieaanval had gekregen. Die ochtend had ik beslist dat ik niet meer wou drinken, maar mijn lichaam was niet akkoord. De aanval was een ontwenningsverschijnsel, en ik had een week medische hulp nodig in het hospitaal.

Dat was uiteindelijk wel de eerste stap, maar de weg was nog lang. Er is ook nog geen eindpunt bereikt, maar dat hoeft ook niet om er iets over te schrijven. Het blijft immers een levensprogramma, dus ik kan net zo goed nu al schrijven wat er is gebeurd.

Het eerste idee is om als basis deze blog te gebruiken. De labels alcohol, geluk en over mij zullen de basis vormen van wat ik wil zeggen.

Als ik iets wil zeggen, hoop ik natuurlijk dat er iemand luistert. Dat is natuurlijk afwachten, maar het is wel degelijk de bedoeling om het echt te publiceren. Natuurlijk werd er hier al een aardige beet gelachen. Ik, die nog nooit een boek uitlas, zal nu eens beginnen met er zelf één te schrijven. Of misschien zou ik binnenkort op de boekenbeurs zitten om mijn boek te signeren. En zou er dan wel iemand langskomen?

Het maakt niet zo erg veel uit wat er nu gebeurt. Ik wil het in de eerste plaats voor mezelf. Het heet iets van je af schrijven, net zoals dat hier gebeurt. En ik kan dat net zo goed op papier doen. En in een samenhangend geheel in plaats van kleine stukjes per dag.

We zullen zien. Het spreekt voor zich dat ik hier eigenlijk geen tijd voor heb. Daarom geef ik mezelf om te beginnen één jaar. Dan zien we waar ik sta. Er hoeft niets van te komen. Ik wil alleen kunnen zeggen dat ik ooit een boek schreef.

Volgens mij gaat het lukken :-)

1 opmerking: