vrijdag 5 oktober 2012

In English, please

Toch wel een hele vreemde vacature deze keer. Ik ben op zoek naar nieuwe uitdagingen zoals dat heet. Maar natuurlijk op basis van wat ik al ken. Dat wil zeggen computers programmeren en dan liefst in één welbepaalde taal die ik al 16 jaar "spreek".

Maar nu ging het over een hele andere job. En ik kreeg de aanbieding binnen langs twee kanalen. Men is op zoek naar mensen die schrijven. En niet in een computertaal, maar in mensentaal. In het Engels dan nog. Gelukkig wordt geen hoogstaand niveau verwacht. Eight grade English is goed genoeg. Dat moest ik al googelen. Jongeren van 13 of 14 jaar die Engels als moedertaal hebben, dat is het criterium. Beter dan dat moet het, nee mag het niet zijn.

De kans dat je te moeilijke woorden gaat gebruiken zou te groot kunnen zijn. Het gaat om bedrijven die websites hebben gericht op de Europese markt. Mensen die deze websites bezoeken begrijpen Engels, maar het is meestal niet hun moedertaal. Daarom moet de tekst redelijk eenvoudig, maar wel correct zijn. En het kan gaan over alle onderwerpen, dus men beoogt niks technisch.

Ik heb zin om me in te schrijven en te zien wat er gebeurt. Het is een soort tussenpersoon die mensen recruteert en dan aanbiedt aan bedrijven die een blogger of een columnist kunnen gebruiken. En als ik het goed begrijp zou het niet moeilijk zijn.

Ik moest toch zeven dingen proberen en content zijn als er ééntje van lukt? Laten we dit dan mee op het lijstje zetten.

Oh ja. Je wordt er ook een beetje voor betaald. Net echt werk ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten