vrijdag 14 december 2012

In de stille Kempen

Zo'n hele dag denken: zou ik gaan of niet? Het weer was vreselijk slecht en de buienradar was het eens met Sabine. Niet de vraag of het zou regenen, maar eerder hoe nat ik ervan zou worden, dat hield me bezig.

Een echte nachtcacher trekt zich dat niet aan. Alleen, dit was geen nachtcache, maar een nachtwandeling. De bedoeling was wel om er een cache van te maken, de wandeling werd in de Kempen georganiseerd en iemand had het idee gekregen om er een geocache event van te maken. Helaas is dat tegen de regels, want het event moet uitsluitend over geocachen gaan. Er zouden dus geen schatten liggen vandaag, alleen raadsels van de nachtwandeling.

Dat moet nu lukken dat ik dat ook heel leuk vind, dus heb ik een poging gedaan. Met in het achterhoofd dat ik daarna enkele kleine schatten in de buurt kon zoeken. Ik wil immers de provincie Antwerpen nog inkleuren, en rond Balen liggen nog gemeentes waar geen smileys op de kaart staan.

Het was er behoorlijk druk en het publiek bestond vooral uit jonge gezinnen die in het donker met de kinderen raadsels oplosten. Ik kreeg toch het gezelschap van een geocacher, hij moet hetzelfde idee gehad hebben. De helft van de tocht liepen we samen en ook zonder schatten is dat fijn. Helaas moest ie afhaken voor we de jenevertent bereikten. Troubles at home denk ik, voor zover ik dat kon afleiden uit de helft van het GSM gesprek.

Iets zonder suiker en zonder alcohol hebben ze niet in een jenevertent. Ik had wel dorst, dus besloot ik om het tweede ingrediënt te mijden. Jaja, ik ken mijn prioriteiten. Bovendien kon fruitsap nu even minder kwaad, want de inspanning had weeral mijn bloedsuiker omlaag geduwd.

Al bij al ben ik heel blij dat ik toch gegaan ben. Een leuke uitstap naar de Kempen en het beweegmoment van de dag was een feit. Helaas is de schattenteller niet gestegen. Ik probeerde nog twee kleinigheden in de buurt, maar nu was de bui een stortbui geworden. Ik weet het, een geocacher trekt zich dat niet aan. Een sissi cacher wel ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten