donderdag 6 december 2012

UPS

Ik had het voorspeld en het was dus ook zo. Mijn speelgoed werd geleverd door een vriendelijke jongeman en hij was zelf een beetje van zijn melk. Hij zei nog dat ie normaal nooit aanbelt, maar dat de conciërge hem binnenlaat. Dan neemt ie zelf de lift naar de tiende verdieping en legt het pakje voor mijn deur. Ik zeg mijn deur omdat het onze achterdeur is. Het is een lang verhaal en een raar appartement. En ik heb de conciërge dus onlangs bedankt voor iets dat deze jongeman altijd deed. Vandaar dat ze zo vreemd keek.

Maar die deur is de enige die je ziet als je uit de lift stapt. Hij was er dus steeds vanuit gegaan dat je gerust iets met waarde kan achterlaten op een tiende verdieping waar toch niemand komt buiten bibi. Er is niet veel passage in de traphal op zo'n plaats.

Maar de jongeman had het papiertje gelezen dat ik nu wèl moest ondertekenen. Het speelgoed kostte 62€ en hij moest dus 30,44€ extra contant van mij ontvangen.
Douanekosten te betalen bij levering. Het speelgoed (dat Arduino bord met veel extraatjes) was al met Visa betaald, en van deze kosten was nooit sprake. Het is niet helemaal juist, er is sprake van in de ellenlange tekst die je zegt gelezen te hebben als je aanvinkt dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden van de Chinese website. Die staat trouwens helemaal in het Nederlands hoor, dus ze hebben wel hun best gedaan. En er is sprake van in die zin dat men weet dat er kosten zijn, maar hoeveel? Dat hangt af van de stand van de planeten.

Dus ik zal dat nooit meer doen zeker? Euhm.. ik denk het dus wel. Er zat onder andere deze laser diode bij die voorgemonteerd is op een printplaat, klaar om aan te sluiten. Hij kostte 2.47€. Alleen al de connector is hier waarschijnlijk duurder. Hij werkt trouwens prima, die laser! In de commentaar schreef iemand dat ie bijna geen licht gaf. Ik keek er vanop 5m afstand heel eventjes in en zag in dat oog tien minuten een grote zwarte vlek. Dat is dus een keigoeie laser ! (don't try this at home)

Dan dacht ik het gevonden te hebben. Ze moeten dat ook op andere websites verkopen, toch? Ik vond een hele bekende. De laser is er nog goedkoper. Alleen zie ik nergens waar het bedrijf zich situeert. Maar de support lijn die je mag bellen (een nummer in Brussel!) is bereikbaar tijdens kantooruren. Wel die in Hong Kong time. Oeps :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten