dinsdag 27 november 2012

Arduino Uno

Dat komt ervan, als je zo lang moet nadenken over hoe je vroeger bezig was met elektronica. Hoe het was gekomen die eerste keer wist ik nu en dan wil dat idee niet meer weg gaan. En opnieuw krijg ik weer enorm veel spijt dat ik ooit ben gestopt met die hobby.

En wat doe je dan? Opnieuw een poging doen om het weer op te pikken. Ik deed het al eens, een jaar geleden met een Velleman kit, maar dat was geen succes. Maar nu gaat het anders zijn! Vergeef me het weergekeerde enthousiasme dat misschien weer nergens toe zal leiden. Maar dit ding heb ik vandaag besteld voor de heel economische prijs van slechts 25€


Dit is een moderne versie van dat alles. De verbindingen leggen is nu bijzaak, want het grootste deel is vooraf door een machine gebeurd. De basis is uiteraard een microchip. En dan komt mijn andere hobby en beroep van pas.

In plaats van de componenten uit te tekenen op een blad en allerlei berekeningen op een stuk papier te maken, gaat dat nu met een computerscherm zoals dit. Gelukkig kan ik dat wel, want die eerste methode was toch nooit mijn sterkste kant. En wat kan je daar nu mee doen? Dat is altijd de eerste vraag die ik dan krijg. Awel, ik weet het niet. Ik heb geen doel, en we zullen zien. Maar je kan er alles mee doen, want het heeft zoveel ingangen en uitgangen, analoog of digitaal, zoveel kB geheugen en veel uitbreidingsmogelijkheden.Je kan er dus alles mee doen. Ik weel alleen nog niet wat. Jawel, ik heb al een idee. Ik heb altijd ideeën. Maar ik neem me voor om er pas over te praten als ze concreet worden. Anders klinken ze meestal belachelijk ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten