donderdag 24 januari 2013

Bericht aan mezelf

Heel handig is dat, zo'n blog. Ook voor mezelf, om later terug te zien hoe het was. Nu dus alleen feiten voor het archief ;-)

Tot vandaag heb ik 4 sessies bij de kinesiste gehad. Die helpen niet, maar de dokter raadt aan om toch mijn 18 beurten te gebruiken. Ik voel telkens dat de spieren losser zijn, maar aan de pijn verandert niks. Verkrampte spieren zijn onaangenaam maar niet meer dan dat.

De dokter heeft vandaag de medicijnen verhoogd naar 300mg tramadol per dag. Bij de Zaldiar was dat 225mg. Zaldiar bevatte ook paracetamol, maar dat mag ik niet nemen omdat het de sensorwaarde beïnvloedt. Iets dat de dokter uiteraard niet zelf wist. Hij wist ook niet wat een sensor was :-)

De paracetamol is niet vervangen door iets anders. De dokter vindt het onzinnig om iets bij tramadol te nemen. Hij vond het eerder "symbolisch".

Het slaappatroon is slecht. Meestal word ik wakker rond 4 of 5 uur. Soms kan ik nog wel opnieuw in slaap geraken. De tramadol is de vertraagde versie, dus het zou beter moeten zijn. Het scheelt een beetje maar niet veel. De pijn is wel beduidend beter over lange termijn, er zijn geen uitschieters meer.

Op 8 feb ga ik een MRI scan krijgen en op 15 feb een afspraak bij de neurochirurg.

3 opmerkingen:

  1. ik zal je onderhand eens een bezoekje brengen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is diegene die ik nam. Het heet Zaldiar 37.5mg / 325mg. Dat is 37.5mg tramadol en 325mg paracetamol. Zo 6 pilletjes per dag, zo kwam ik aan 225 mg tramadol en 2g paracetamol.

    BeantwoordenVerwijderen