zondag 6 januari 2013

Supermagneet

Een hele leuke website! Supermagnete.be verkoopt... magneten. En niks anders dan dat. Ik weet niet of de prijzen democratisch zijn, want ik koop nooit magneten. Maar zelfs inclusief transportkosten was het bedrag nog helemaal niet hoog.

Dit is een deel van de buit:


Uiteraard koop ik ze voor het geocachen. Ik had al wel een magneet die op mijn verlengstuk van de spiegel staat, maar die voldeed lang niet meer. Veel te zwak en soms is die zwanehals onhandig. De modelletjes op de foto kan je aan een koordje hangen en dat is soms veel makkelijker.

Omdat in mijn voornemen van dit jaar staat dat ik zelf caches wil leggen, kocht ik ook een paar kleintjes om aan een potje van de glucosestrips te plakken. Ik dacht dat die schijfjes tussen de magneten als bescherming tegen krassen dienden. Dat is dus niet zo. Als je twee van die magneetjes op elkaar legt, krijg je ze niet meer los. Niet te geloven hoe sterk die zijn. Ik heb ze met een mini schroevendraaier weer moeten scheiden.En deze heb ik al kapot gekregen. Ik wou zien vanaf hoeveel centimeter hij werd aangetrokken door de grootste (links op de eerste foto). Dat is zo'n 15 cm en dan gebeurde dit. Die grote heeft 40 kg trekkracht en alleen daardoor brak het kleine broertje.
Maar het was ook vooral hier om te doen. Deze twee tools hebben hun dienst al vaak bewezen. De prikstok en de spiegel zijn standaarduitrusting voor de hobby.En nu zien ze er zo uit. Ik kon op de website de schroefdraad en de dikte zo kiezen dat ik mijn bestaande tools nu omtover tot 2 handige grijpers. Laat die magnetische potjes nu maar komen :-)


2 opmerkingen:

  1. supersite heb je daar doorgegeven! Ik ben al zo lang op zoek naar magneetband om de haarspelden van de dochters op vast te pinnen. En die heb ik nu eindelijk gevonden, dankzij jou!

    BeantwoordenVerwijderen