vrijdag 1 februari 2013

Arduino DIY

Do it yourself wil dat zeggen hè. En dat ben ik nu van plan. De Chinese websites hebben al wel goedkopere versies van de Arduino, maar ik moest weten: how low can you go?


Voor de duidelijkheid: rechts zie je de originele versie. Met het risico om nu veel geld uitgegeven te hebben zonder dat er iets werkt, komt hopelijk het verlossend "eureka" als ik de dingen die volgen aan de praat krijg.


Ik heb namelijk 20 DIY style Arduino's besteld. Alleen 20 printplaten en 20 processoren. Geen extra componenten, geen connectoren en geen toebehoren voor de communicatie met een PC. Dat heb je namelijk allemaal maar één keer nodig, en vanaf dan kan je weg met dit basis Arduino pakketje. Maar ik moet ze natuurlijk nog zelf in elkaar solderen en de microcontroller moet geprogrammeerd worden met een "bootloader" om er een Arduino van te maken. Het wil gewoon zeggen dat ik een beetje werk heb, zowel qua elektronica als programmatie. Dat tweede lukt zeker, het eerste is afwachten.


De microchip is namelijk in SMD formaat, dat wil zeggen dat de verbindingen 2 keer zo dicht bij elkaar staan dan wat een normale electronicus gewoon is. Het is dan ook normaal de bedoeling om dit machinaal te solderen. Ik heb er goede moed op dat het manueel ook lukt.

Dan zal ik op 2.63€ per stuk uitkomen, terwijl de echte 25€ kost. De printplaten werden al geleverd, de chips volgen nog. Als het niet lukt, verlies ik een bedrag ter waarde van 2 Arduino's. Als het lukt win ik er 20.

I like those odds :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten