maandag 11 maart 2013

Copycat

Zoals dat zo vaak gebeurt was de prijs van deze dingen veel te laag. Dat komt omdat ze met een postpakketje uit China komen. Nu was ik gewaarschuwd waarom het zo was, want dit is wellicht pure namaak. Vaak is het niet zo en heb je gewoon een minderwaardig product dat ongeveer hetzelfde doet. Maar hier staat een echte serienummer op en een echt merk. En wat erin zit is niet wat erop staat. Fake fake fake!

Toch heb ik ze in huis, want de specificaties die erop staan zijn overweldigend. Naast de hoge kwaliteit van het binnenwerk van deze servo, en die zal er dus niet zijn omdat het fake is, belooft ie wel een kracht van 15 kg op één centimeter. Hij zou dus zonder moeite een emmer water kunnen optillen. Natuurlijk wil ik weten of dat gehaald wordt, en daarom doe ik een test. De emmer water stond nog niet klaar, maar eerst moest ik een labovoeding hebben. Een 9V batterijtje zou dit ding niet aan de praat krijgen dus improviseer ik een labovoeding. Met twee setjes van 6 batterijen zou ik genoeg ampères moeten kunnen leveren om de test te doen slagen.

Helaas kwam ik niet zover. De servo startte en blokkeerde telkens, zonder dat daar een reden voor was. Ik nam een tweede uit werkhuisje en die deed net hetzelfde. Nu laat ik hem een minuutje aan de batterijen hangen om te zien wat er mis kan zijn aan de opstelling.


Maar die geeft plots een rookpluim en een onaangenaam geurtje van verbrand plastic.
Alle ijzeren veertjes van de batterijhouder zijn door het plastic gesmolten. De stekker en de kabel naar de opstelling  is gloeiend heet en ik heb een klein brandwondje op mijn vinger door de stekker eruit te trekken.Ik weet niet wat er mis is, maar mijn gevoel zegt dat ik deze servo's liever niet in een echte omgeving gebruik...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten