zondag 10 maart 2013

De witte riem

Hoe doe je dat als je moet kiezen tussen de winkelrekken? Je neemt er iets uit, je past het en als je het mooi vindt, koop je het. Not!

Je neemt er iets uit, je past het en als je het mooi vindt, begint er een lang proces in je bovenkamer dat niet te stoppen is. Het heeft helemaal niets meer te maken met wat je zelf mooi vindt. Wat zullen mijn vrienden denken? Kan ik dat wel op het werk dragen? Zullen mijn collega's mij uitlachen? Wat zal de wederhelft denken? Zou die kleur mij echt staan of ga ik mij helemaal belachelijk maken?

Maar de fijnste vind ik zelf: how gay can you get? Als men mij ziet, gaat men dan denken: jaja da's er zeker ene. Heel vreemd dat die kronkel er blijkbaar bij iedereen in zit. Ik spreek nu over hetero mannen, niet over mezelf. Ze zijn als de dood voor kleding die er misschien een beetje gay uitziet.

Maar weet je wat nu zo vreemd is? Ik heb dat ook heel lang gehad. Zelfs jaren na mijn outing was het nog steeds iets dat in mijn hoofd meespeelde. Vaak heb ik dingen laten liggen omdat ik het een beetje te gay vond. Tot mijn euro ook in het onderbewustzijn is gevallen en nu doe ik het niet meer. In tegendeel, als het een beetje gay lijkt, vind ik dat een voordeel. Het maakt mijn leven gemakkelijker. Mensen hebben altijd gezegd dat ik het niet uitstraal, en da's best een nadeel. Vreemden gaan ervan uit dat ik straight ben en dan is een homograp snel gemaakt onder de mannen. Dan is het gênant om te zeggen dat je homo bent. Niet dat ik de grappen niet verdraag, het moment is vervelend. Verontschuldigingen vind ik niet nodig want je mag grapjes maken over homo's. Ik doe dat zelf constant, dus waarom anderen dat verwijten?

Op deze foto staan items die een gay factor hebben. Er is discussie over een witte broeksriem. Ik vind het very gay en anderen hebben dezelfde mening al geüit. Hoeveel hetero's ken je met een witte broeksriem? Right. De rode broek dus ook. Ik twijfelde even of de factor er was, want ik zag best al hetero's met een rode broek. En ik vind ze altijd very sexy (als de rest van het plaatje klopt natuurlijk).

Maar dat wou ik dus al heel lang kopen en dat was net zoiets waar de drempel te hoog was. De witte riem heb ik aanvaard, de rode broek was wennen. Maar ik vind dat ik er heel goed mee sta. Hoe gay het is, dat weet ik dus niet. Ik hoop op een beetje ;-)

En als je nu denkt dat het ver gekomen is omdat ik nu foto's van mezelf ga posten, dan heb je gelijk. Hoe ijdel is ie nu geworden zeg? Kunnen we dat nu gaan verwachten in 't vervolg?

Blijkbaar wel ;-)

1 opmerking:

  1. ik wou iets zeggen over je t-shirt, maar zal maar zwijgen zeker? Twisted mind...

    Enne: je ziet er very gay uit. En hip!

    BeantwoordenVerwijderen