zaterdag 2 maart 2013

Scam !

Geen new wheels! Wat ik vanaf het begin vreesde blijkt waar te zijn. De lange mails die enorm veel kleur bevatten en de moeite die werd gedaan om me te overtuigen dat het allemaal super betrouwbaar was. Net dat maakt het onbetrouwbaar. De lijst van officiële boorddocumenten was lang. De helft van de documenten ken ik zelfs niet.

Er is nochtans een eenvoudige manier om zeker te zijn dat het echt is. Die manier spraken we af en er was een akkoord dat de persoon de wagen bij mij thuis kwam brengen deze middag. OK, iemand die vanuit Charlerloi naar Antwerpen rijdt met een oplegger om een auto te verkopen van 1500€, dat was er nog een schepje bovenop. Kijk eens hoe goed de dame wel is dat ze zelfs het vervoer uit eigen zak betaalt. Ik ben nog altijd akkoord, want als hij voor mijn deur staat, én hij rijdt én de documenten zijn echt in orde, dan geef ik met plezier 1500€ contant. Het was afgesproken, dus tussen de berg wantrouwen was er één keiharde garantie dat ik me niet laat bedotten. Ik krijg de sleutels, doe een testrit en betaal dan cash. Waterdicht!

Uiteraard was er thuis al enkele dagen een discussie ontstaan over de betrouwbaarheid. Mijn sterkste argument was: het woord Western Union is nooit gevallen zoals bij Mr Mike in de tijd. We waren akkoord dat de voorwaarden zoals ik ze wou waterdicht waren, hoewel het nog steeds te mooi leek om waar te zijn.

Ik werd wakker met een e-mail die de truuk van de oplichting meteen duidelijk maakte. Deze oplegger staat mee in de mail, moet dat me overtuigen?

Of ik toch een "cheque" wou voorbereiden van Western Union - jawel het woord is dus gevallen - omdat de transporteur al vaak overvallen was en geen baar geld wil bij hebben. Ik mail terug naar de transporteur én de dame dat ik zoiets niet van plan ben. Verwijten komen terug dat ik niet betrouwbaar ben en dat hij al onderweg is. Wie denk ik wel dat ik ben, er zijn nog mensen die interesse hebben hoor. Zelfs een telefoontje volgt met een verborgen nummer. Ik heb het niet opgenomen.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het zo.

1 opmerking:

  1. Heel jammer Jan... Maar wel goed dat je je niet laten bedotten hebt. Je bent sterker dan je zin in de auto. Ben fier op je!

    BeantwoordenVerwijderen