donderdag 28 februari 2013

New wheels

Het is onder groot voorbehoud, maar als alles klopt zal ik binnen enkele dagen niet meer met mijn familiewagen rijden. Ik kan immers een supergoeie deal doen met dit dingetje aan te kopen:

De prijs is belachelijk laag, dat komt omdat ie al wel 12 jaar oud is. Toch staan er "maar" 124.000 kilometers op de teller, dat valt voor die leeftijd reuze mee.

Het werd al een tijdje duidelijk dat een nieuwe Alfa er niet in zit de komende periode. Misschien heb je best een inkomen als je zo'n stap zet. Vandaar een tussenoplossing. Zoals de Saab er trouwens ook een was hoor, in afwachting van.. je kent dat hè. Alleen wacht ik al lang af, en moet ik wellicht nog langer wachten.

Dan doe ik dat liever in een kleinere wagen die hipper en vinniger is. Niks mis met de prestaties van de huidige familiewagen, die doet het zelfs behoorlijk goed aan 't rode licht. Ik was het alleen veel te goed gewoon, het oude kleine Peugeot'je had 138 pk's onder de kap, en dit is dezelfde stoute motor in cabrio versie.

Maar, onder voorbehoud dus. Ik moet het eerst nog zien en de manier waarop ik hem tegenkwam is heel vreemd. Ik rook eerst onraad, misschien fraude, maar nu denk ik dat het echt is. Binnenkort ben ik zeker :-)

4 opmerkingen:

 1. Oei, moet je dan je boetebudget niet verviervoudigen ofzo? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee daar is geen budget voor :D
  'k Ga me moeten inhouden !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vraag hem of de distributieriem vervangen is want bij peugeot moet dit standaard op 120.000km en dat is toch altijd een kost als je dit moet laten doen. Je kan misschien nog iets van de prijs krijgen als hij nog niet vervangen is :-)

  BeantwoordenVerwijderen