vrijdag 26 april 2013

Dynesys

Dat is de naam van de constructie die ik zal meedragen binnenkort. Het is dus een operatie geworden, en geen epidurale infiltraties. Die laatsten zouden de rugpijn, die vooral uitstralingspijn is in mijn linkerbeen, moeten verminderen. Daarom moest ik ook even overleggen met de endocrinoloog of het wel mogelijk was, want de spuiten bevatten cortisonen en dat is geen goed idee voor een diabeet. Maar de nood was hoger dan de bezwaren en er was een plan gemaakt om mijn insulinepomp bij te regelen zodat de impact beperkt zou blijven.

Maar niks daarvan. Ik kwam vanmorgen binnen bij de neurochirurg en meteen werd duidelijk dat het niet daarover zou gaan. De pijn zou vandaag minder moeten zijn dan op de vorige consultatie. De dosis Targinact zou verminderd moeten zijn tegen de volgende consultatie. Dat was het plan toch vorige keer. Alleen, enkele weken geleden werd ze verdubbeld omdat er niet minder pijn was, maar meer.

Alleen al daarom werd snel in de richting gedacht van een nieuwe ingreep. De pijn is dan wel niet zo erg dan voor de vorige ingreep, maar het feit dat ze weeral vijf maanden daar is en niet betert, is een even sterk argument om de operatie te overwegen. Ik had ook duidelijk gemaakt dat verder zitten wachten met genoeg pillen geen sterk plan meer is. Het houdt steek tot het moment dat je denkt dat er beterschap komt. Maar dat moment kwam nooit.

Het wordt een andere ingreep dan de vorige "standaard" hernia operatie. De onderste wervels worden vastgezet met een systeem dat flexibel is. Daardoor zullen de wervels opnieuw uit elkaar getrokken worden, zodat de tussenwervelschijven minder uitpuilen en misschien in de toekomst minder risico geven op een nieuwe hernia. De bestaande hernia die er nu zit wordt natuurlijk eerst weggehaald.

Op 16 mei is de operatie, ik zal de dag daarvoor binnenkomen en als alles goed verloopt een dag of vijf later naar huis mogen. Dan is er een periode van 3 maanden voorzien voor revalidatie. Die was vorige keer zo goed als overbodig, maar ik ga er nu maar vanuit dat ik niet per definitie even veel geluk zal hebben.

Ik kreeg een foldertje mee, maar daar kon ik niet uit afleiden hoe het nu exact werkt. Thank God for Youtube :-)

2 opmerkingen: